Diverse nyheder

EU gør det nemt at flytte til Spanien

Har du en lille drøm om at blive fastboende i Spanien? Spanien kunne være et dejligt land at ende i som ældre person også. Læs med her for at se hvorfor det er en god ide at flytte til Spanien, hvis det er noget du har mod på. Læs også om hvordan du egentlig bære dig an med at flytte herned.

Derfor skal du gøre det

Lad os starte med at snakke om hvorfor det kan være en god ide at tage en tur til Spanien at bo. I Spanien er der snart altid sol og glade dage. Det er nogle helt andre temperaturer, som dem vi finder herhjemme. Og der er langt mere sol og sommer, end du nogensinde vil kunne opleve herhjemme i Danmark.

Det er naturligvis ikke alle mennesker, som er lige glade for de varme temperaturer. Men hvis du er en person der har det bedst, når solen står højt og det bliver lidt ekstra hedt, så kan det være en ide at overveje at tage til Spanien.

Det er dog en god ide lige at overveje hvorhenne i Spanien, du gerne vil bo. Der er trods alt en del forskel på, om du gerne vil bo i Barcelona, Madrid eller et sted nordpå oppe i bjergene. Hvis du ikke kan spansk, så vil du formentlig bedst kunne klare dig i en storby som Barcelona, hvor de er vant til mange turister. 

Sådan gør du

Det er forholdsvist nemt at flytte til Spanien, hvis det er det du gerne vil. Som sagt ligger Spanien jo indenfor EU og det gør det strakt en del nemmere. På den måde kan man ofte slippe for alt for meget bøvl med visum, indrejsepapir og meget andet. Det er derfor nemt nok at komme afsted og ind i landet.

Men hvordan finder man en god bolig dernede? Det er såmænd noget du kan bruge en dansk ejendomsmægler til. Der er en del af dem, som er godt bekendt med det spanske boligmarked, fordi mange danskere overvejer at flytte herned. Og hvis de ikke selv har styr på det spanske boligmarked, så kan de med garanti referere dig videre til en, som har forstand på det.

Prøv at tage til Spanien i en prøveperiode

Der er ingen der siger at du skal flytte til Spanien permanent og blive der indtil du skal derfra i kiste. Der er ingen grund til at træde med så store sko.

Hvorfor ikke starte med at tage til Spanien for en prøveperiode og teste, om det virkelig er noget du gerne vil gøre langsigtet? En ting er trods alt at besøge landet som turist. En helt anden er at bo i det mere eller mindre permanent fremover.

Lej en lejlighed for et par måneder lad som om du bor der. Så vil du hurtigt opdage om det er noget du vil blive ved med.