Diverse nyheder

Alt hvad du skal vide om asfalt og asfaltering

Asfalt og asfaltbelægning har både fordele og ulemper. De kan bruges til mange forskellige projekter – for eksempel den klassiske asfaltering af en vej. Går du og overvejer hvilken type belægning du skal bruge til et projekt, og er asfalt en af de mange muligheder? Så læs med her og bliv lidt klogere på, hvad de forskellige fordele ved asfalt og asfaltering er.

Mange forskellige muligheder

Asfalt kan komme i mange forskellige faconer – der er selvfølgelig den klassiske ”våde” asfalt, som rigtigt ofte bruges til at lave veje og hustage. Begge disse eksempler er helt vandrette, men asfalt kan faktisk sagtens bruges på områder, der ikke er vandrette. Det smarte materiale kan også bruge på områder, der indeholder skråninger, hvor køretøjer har svært ved at køre. I dag bruges asfalt ikke kun til de klassiske projekter, men også til de kreative. Det kan for eksempel være legepladser, hvor asfalten kan ses i forskellige former og farver. Der er mange muligheder, når det kommer til brugen af asfalt, så det er bare med at være kreativ.

Ekstra holdbart materiale

En anden fordel ved asfaltering og brugen af asfalt generelt er, at lige netop dette materiale er ekstra holdbart over tid. Fliser og forskellige sten ser med garanti rigtigt flotte ud, lige når de er lagt på, men inden for få år knækker de og lægger sig ujævnt – dette ser ikke flot ud, og kan ødelægge det overordnede udseende fuldstændigt. Dette har altså ikke været en specielt god investering. Helt anderledes er det med asfalt, som er kendt for at have et flot, sort udseende, der kan lægges helt glat og fint uden diverse ujævnheder. Asfalt er et meget slidstærkt materiale, der sagtens kan holde udseendet og formen i mange år. Netop af denne grund vælger mange at bruge asfalt og asfaltering!

Asfalt er let genbrugeligt

Sidst, men bestemt ikke mindst, så kan al asfalt genbruges. Ja, du læste helt rigtigt! En vigtig faktor for mange i dag er, om produkter er genanvendelige og bæredygtige. Det må man i den grad sige, at materialet asfalt er. Asfalt er faktisk et af de mest genanvendelige materialer, der findes, og i Danmark genbruges op til 60% af den aflagte asfalt – det kan for eksempel være til nye veje rundt omkring i landet. Genbrugen af det aflagte materiale er med til at reducere mængden af nye materialer, der potentielt kan forurene.