Diverse nyheder

Bedre søvn for hele familien

Vi ved egentlig ikke så meget om, hvorfor vi sover. Vi ved, at det er usundt for vores kroppe og sind, hvis vi undlader. Vi ved, at det kan føre til sygdom, hvis vi undlader. Vi ved, at den bedste start på dagen er efter en god nats søvn.

Selvom vi ved disse ting om, hvor vigtig søvnen faktisk er for vores trivsel, er det ikke alle mennesker, som vælger den bedste seng til deres behov. Der sælges f.eks. flere bløde end ”hårde” senge, selvom den bløde seng ikke er bedre til at give den gode nattesøvn.

Læs med her og få noget hjælp til, hvordan du vælger den rette seng næste gang.

Hård eller blød – ikke samme svar for alle

Den bløde seng er virkelig populær, men hvorfor egentlig?

Den er behagelig at ligge i. Man kan falde helt sammen. Og for nogle bliver de søvnige bare af at tænke på den bløde seng.

Dog kan den bløde seng have ringe følger for din nattesøvn og din krop. Hvis sengen er for blød, kan det forårsage søvnbesvær, fordi den ikke understøtter din krop til at slappe ordentlig af. Kroppen kan blive beskadiget ved, at den falder helt sammen i sengen. Skuldre, læn og nakke bliver utilpas og spændinger og skader kan opstå.

Den hårde seng vil være svaret for mange at disse mennesker, som benytter en for blød seng derhjemme. Og det er, uden at jeres seng til 2 personer skal være med kun en hård madras.

Det er nemlig muligt at tilkøbe en madras, hvor den ene side er hård, den anden blød. Det er også muligt at købe en madras, hvor bagsiden er hård og forsiden blød, så kan man selv prøve ad, hvor du opnår den bedste søvn.

sofa

Få en seng, der trækker vejret om natten

En anden herlig hjælper til den gode nattesøvn er åndbarheden og den kølende funktion, som visse senge har.

Når du sover, sveder du utrolig meget. Al denne sved og varme skal væk fra din krop, ellers vågner du selvsagt op i et svedbad, der er meget ubehageligt.

Her kan en åndbar seng tage noget af fugten og fjerne den.

Den kølende seng kan fastholde en kølende temperatur, som faktisk bliver koldere i nogle senge, som natten skrider frem. Det holder dig i den rette temperatur, når du sover og lader dig blive den dybe søvn, hvor din krop og hjerne restituere bedst. Brug gerne en masse tid, når du skal vælge seng. Det handler om din nattesøvn og daglige trivsel.