Diverse nyheder

Besøg Portugals anden største by

Hvert år rejser flere danskere til udlandet for at slippe for det danske vejr. I Danmark kan vi have dejligt vejr, men mange betegner en klassisk dansk sommer med regnvejr.

Derfor vælger mange at rejse syd på for at komme ned til et bedre vejr.

En by i Nordportugal

Hvis du ønsker at komme til et land, hvor det ikke er alt for varmt, men hvor det stadigvæk er varmere end i Danmark, så er Portugal et godt land at vælge. Mange turister vælger at besøge Lissabon, som er hovedstaden, men hvis du ønsker at prøve noget andet end Lissabon, så er der deres næststørste by Porto.

Der er mange ting at se og at opleve. Hvis du er interesseret i at se noget kulturelt, så er der en masse smukke bygninger, som du kan besøge. Der er fx Portos rådhus eller katedral.

Du kan også besøge Barredoen, hvor du kan opleve bylivet i det gamle Porto. Der kan du se små stræder og gyder fra Middelalderen.

Besøg portvinens by

Hvis du går op i vine, så er Porto et oplagt sted at besøge. Der er flere steder, hvor man kan komme på vinsmagning, hvor man kan smage på vine og portvine. Portvin kommer oprigtig fra Porto. Derfor vil du også kunne opleve, at blive tilbudt på portvin på restauranter i og omkring Porto.

Et stort udvalg af muligheder for shopping

Hvis du gerne vil shoppe, når du er på ferie i Porto, så er der rig mulighed for at shoppe løs. Du kan besøge gågaden Rua de Santa Catarina. Der findes der et stort udvalg af butikker. Der er både butikker, som vi selv har herhjemme i Danmark såsom H&M og Zara.

Derudover er der mange lokale butikker, hvor der er rig mulighed for at købe nogle lokale produkter med hjem. Hvis du går meget op i smykker, så er Portugal kendt for deres filigransmykker, som er små smykker i guld og sølv, som er samlet af tynde tråde, der er loddet sammen.

Hvis du elsker at gå i genbrugsbutikker, så har du også rig mulighed for at gøre det, når du er i Porto. Porto har nemlig et hav af genbrugsbutikker.

Når du er i Porto, så får du mere for pengene, da deres valuta er lav i forhold til den danske krone. Du kan derfor gå billigt på restaurant eller køre i taxa billigt.