Diverse nyheder

Billig kunst? Plakater overhaler de dyre malerier indenom

Kunne du godt tænke dig at pifte indretningen op med nogle spændende billeder? Der er mange forskellige muligheder, når de store, tomme vægge skal dekoreres. Et er i hvert fald sikkert: Hvis ikke de tomme vægge får noget fyld og farve, så kan rummet hurtigt komme til at fremstå koldt og kedeligt. Det kan dog være en meget dyr affære at pryde de store vægge, med mindre man tænker kreativt.

De fleste har et sted i hjemmet, måske flere, hvor der er familiefotos. Dette er med til at skabe en personlig stemning i hjemmet, men det kan hurtigt komme til at virke for overdrevet, hvis der hænger billeder af alle ferier og begivenheder rundt omkring i hele huset. Går man på jagt efter malerier eller billeder, som for mange er det næste oplagte valg, så vil man opdage, at pengene pludselig render stærkt. Professionelle billeder og malerier er nemlig ikke ligefrem billige.

Plakater er blevet mere in end malerier

Et andet alternativ, som rent faktisk stormer frem i popularitet i øjeblikket, er plakater. Ikke i den forstand, at man har Wendy-plakater klistret på væggen med stifter eller abesnot. Det drejer sig om dem, der forestiller alt fra flotte udsigter til kreative mønstre og figurer. Køber man dem i god kvalitet, så vil man opdage, at de faktisk minder om et kæmpe fotografi. Sætter man dem i en pæn ramme, så kan virkelig fremhæve deres virkning.

Skab en helt unik stemning i stuen ved at kombinere dragende plakater med flotte rammer

Tag for eksempel nogle plakater af en kæmpe skov set fra oven, hvor tågen danner en pude henover horisonten. Sæt dem i nogle rå trærammer, og så har man pludselig et lækkert, råt, stemningsfyldt hjørne i stuen. Det er især alle mulige udsigter, der vinder frem på plakaterne. De giver en følelse af, at man bliver taget til et andet sted, hvor man kan mærke den dragende stemning.

Et meget billigere alternativ til de dyre malerier

En stor fordel er, at de er billige. Det betyder, at det for det første ikke koster lige så mange penge at lave en fed indretning, men også at det er nemmere at skifte plakaterne ud, når man gerne vil have noget nyt at se på. Mange bliver ømme over malerier og nægter at sælge dem, selvom de er trætte af at se på dem, og derfor sker der ikke så meget fornyelse i hjemmet. Plakater behøver man ikke at være lige så ømme over for, da de er meget billigere at købe.

Plakater med ordsprog er vildt populære

En type, der også storhitter, er dem med ordsprog og skrift. Det kan omhandle hjemmet, eksempelvis ”Sweet home”, gode råd til at holde sig sund, eller måske sjofle jokes eller smukke digte. Det kunne også være en plakat med et close up billede af en drink, med en tilhørende peptalk til festen. Forskellige udgaver med tekst på hænger i mange hjem og passer ind i alle rum.