Handel

Black Friday salget er stærkt stigende

Kender du Black Friday? Det gør du med rigtig stor sandsynlighed. For de seneste år er denne fredag blevet en kæmpe begivenhed overalt i hele verden – også herhjemme i Danmark. En tilbuds-tradition, der startede i USA, har nu overtaget det meste af den danske julehandel. For hvem vil egentligt købe til fuld pris, når man på Black Friday kan købe med 20 % – 50% rabat?

Hvad er Black Friday egentligt?

Black Friday er kendt som den følgende fredag efter den amerikanske højtid, Thanksgiving. Der er forskellige teorier på, hvorfor fredagen har fået det navn, som den nu engang har. Den mest udbredte teori går på, at navnet skyldes det faktum, at butikkernes røde tal bliver vendt til sorte på dagen. Som du kan læse, er det derfor en stor shoppedag.

Snart de fleste butikker herhjemme i Danmark, er også ”hoppet med på bølgen”. På denne dag i november, skilter butikkerne således med spottilbud og gode procenter. Dette gælder såvel de fysiske butikker som netbutikkerne.

Black Friday salget er stærkt stigende og sætter rekord hvert år

Black Friday salget er stærkt stigende. Og det har det været lige siden, at det kom til Danmark for første gang for blot nogle få år siden. For at være mere præcis, kom Black Friday til Danmark for første gang i 2013. Her skiltede de første butikker med procenter på dagen, helt efter amerikansk tradition. På blot fem år, har dagen udviklet sig til at blive en kæmpe begivenhed, hvor mange tager fri fra arbejde blot for at klare julegaveindkøbene.

Hvert eneste år på denne dag, slås salgsrekorden fra året forinden. I 2017 er det oplyst, at vi danskere brugte cirka 2,1 milliarder kroner på shopping. Til forskel fra 2016, er dette en stigning på hele 6 %.

Hvad skyldes det stærkt stigende salg?

Med de nye rekorder, der sættes år for år på Black Friday, kan man spørge sig selv, hvad denne stigning i forbrug skyldes?

En del af forklaring skal findes i det faktum, at flere og flere danskere bliver bekendt med udsalgsdagen. Dette øgede kendskab kommer også i takt med, at flere og flere forretninger går med på tendensen og skilter med de gode tilbud.

Ligeledes skal en stor del af forklaringen ses i forbindelse med den stigende nethandel. Vi danskere handler mere og mere på nettet, og hvorfor så ikke handle, når der er procenter at hente?

Kilde: https://fridayblack.dk/