Diverse nyheder

Byg dit hus i træ

Når man tænker på træhuse, så tænker mange enten på legehuse eller på sommerhuse.

Det er dog i dag blevet mere og mere populært at bygge helårsboliger i træ.

Mange får inspiration til deres træhuse af svenskernes træhuse, men hvis man derimod ikke er særlig meget til den svenske stil indenfor træhuse, så fat mod.

Mange vælger en moderne stil til deres træhuse. Ved at vælge en moderne stil indenfor træhuse, så ligner ens træhus langt fra de traditionelle sommerhuse, som ofte er lavet af træ.

Sæt dit eget præg på dit nye hus

Når man gerne vil have bygget et helt nyt hus i træ, så kan man selv være med til at bestemme hvordan, at huset skal se ud. Man kan dermed selv være med til at designe ens nye hus. Dermed kan man selv sætte sit eget præg på ens nye hus.

Inden at dem, der skal bygge ens hus, går i gang, så har man haft møder med dem, hvor man har fortalt om ens ønsker til ens hus. Det kan være, at man ønsker en bestemt slags vinduer, hvor store de forskellige rum skal være, om der skal være et eller to badeværelser, og hvilken farve det udvendige træ skal have.

Kræver et træhus ikke meget vedligeholdelse?

Mange har måske en del fordomme om træhuse. Fordi, bliver træet ikke råddent med tiden? Kræver et træhus ikke meget mere vedligeholdelse end et hus af mursten?

Svaret er nej til begge spørgsmål.

Når man får bygget et hus i træ, så er træet altid grundmalet. Grundmalingen indeholder midler i mod svamp, råd og insekter.

Hvis man behandler træværket indenfor det første år, så er træet bedre beskyttet, samt at det kræver mindre vedligeholdelse.

Man siger at træhuse, der er malet med en god heldækkende maling ikke kræver efterbehandling de første 10-15 år af husets levetid.

Er træhuse ikke med til at udrydde skovene?

Et andet spørgsmål, som mange folk har angående træhuse, det er, om det ikke er rigtig dårligt for naturen, fordi at der skal fældes så mange træer til at bygge træhuse?

Men når der bliver fældet et træ, som bruges til træhuse, så bliver der plantet et nyt træ i stedet for det gamle.

Træhuse er derfor ikke med til at udrydde skovene. Så det skal ikke være det, der holder en fra at få bygget et hus i træ. Man kan derfor med ro i sindet og med god samvittighed få bygget ens hus i træ.

Et hus med et lavt energiforbrug

Når man vælger at få bygget ens hus i træ, så kan man vælge noget, der hedder et lavenergihus. Der er specielle regler indenfor tæthed, så de nye træhuse bedre kan holde på varmen.

Man kan også vælge et passivhus, som er et superlavenergihus.

Når man har et passivhus, så opnår man et lavere energiforbrug, da der bliver brugt bestemte materialer, der er bedre til at holde på varmen, men som samtidig er med til at sørge for, at man får en god ventilation i huset.