Handel

Danskerne bruger dankortet online fremfor i de fysiske butikker

Over den sidste årrække er der sket en drastisk udvikling, hvor flere og flere danskere handler på nettet. Disse flere forbrugere skaber naturligvis også et større beløb, der totalt bliver brugt på e-handel.

Omsætningen blandt webshops er steget og steget for hvert år der er gået, og i 2017 blev der igen sat rekord. Men hvor meget bruger vi danskere så på webshops, hvad køber vi, og hvad er de forskellige grunde til denne udvikling? Alt dette kan du få svar på i de efterfølgende afsnit.

Hvor meget bruger danskerne på webshops?

Bare på de første seks måneder af 2017 blev der foretaget hele 84,7 millioner køb på nettet. Disse næsten 85 millioner transaktioner blev til i alt 56,9 milliarder kroner, der blev brugt på blot 6 måneder.

Herudover viser undersøgelser også, at 2017 i høj grad var året, hvor mobilekøb begyndte at blive mere populære. 14% af de 84,7 millioner køb blev nemlig foretaget fra en mobilenhed, og dette er en stigning på hele 40% i forhold til 2016.

Handlen på nettet er altså igen boomet i 2017, men hvordan så det ud, hvis vi går et par år tilbage?
Hvis man går tilbage til 2015, så ser tallene faktisk ikke så anderledes ud. Her viste en undersøgelse for eksempel, at 3,4 millioner mennesker handlede på nettet i 2015. Dette svarede til 75% af alle danskere mellem 16 og 89 år. Denne undersøgelse viste også, at det hovedsageligt var grundet befolkning på 35 år eller ældre, som handlede mere og mere på webshops fremfor fysiske butikker.

Hvad er grundene til denne udvikling?

Vi har altså set en stigende brug af webshops fremfor vores gode gamle butikker i mange år efterhånden, men hvad er grundene til dette? Her får du de to største grunde til stigningen:

  • Prisen

– Vi danskere elsker et godt tilbud, og dette finder rigtig mange mennesker på webshops. En af grundene til de billigere priser på nettet er, at prisen for at have en webshop er ret lav, hvilket også åbner muligheden for at sænke priserne på varerne.

  • Udvalget
    – Udvalget på diverse webshops er kæmpestort, og det nyder rigtig mange danskere godt af, når de skal handle.
    Det vi handler mest på nettet, er nemlig tøj og sko, og dette er naturligvis områder, hvor man gerne vil have et stort udvalg, og dette finder man i højeste grad på internettet.