Diverse nyheder

Danskernes ferier bliver længere – tag på langtidsferie i hele Europa

Vi skal overraskende få år tilbage før stort set hele året, for ikke at tale om hele livet, var besat af hårdt, opslidende arbejde. Det har dog ændret sig nu, hvor den største fare er, at arbejdet er for stillesiddende, og hvor længden på den overenskomstmæssige ferie bliver stadig større. Hvis du er en af dem med en hel del ferier, hvad end det skyldes en overlegen overenskomst, mange års samling eller bare et godt og fleksibelt arbejde, kan du altså med fordel udnytte det.

Hvad er en langtidsferie?

Det kan du gøre i form af en såkaldt langtidsferie, og kernen af konceptet ligger næsten i navnet. Det handler ganske enkelt om at komme afsted på ferie i længere tid ad gange, i hvert fald over en uge, i et spændende område. Sagen er nemlig den, at det er meget nemmere at komme ind under huden på at område, når man har været der i et stykke tid. Så kan man nemlig bruge den første periode på den normale turistoverflade og så langsomt grave sig ind i landets og områdets sande kultur og væremåde. 

Men hvor skal du så gerne tilbringe din første langtidsferie. Her er mulighederne mange, og det afhænger i høj grad også af dine interesser og drømme. Har du altid drømt og at rejse rundt i Japan eller langs Himalayas bjerge, er det selvfølgelig det, du skal bruge din hårdt fortjente ferie på. Mange kan dog med fordel starte ud en smule tættere på Danmark. En langtidsferie er nemlig ikke kun sjov og afslapning. Det kan også være trættende at være væk hjemmefra i fremmed kultur så lang tid ad gangen.

Langtidsferie i Europa

Derfor kan du for eksempel starte med en tur rundt i hele Europa. Den slags rundrejse er på mange måder også den ideelle langtidsferie. Med en langtidsferie har du nemlig tid og mulighed for at få en fornemmelse for alle de lande du kommer igennem. Alligevel er den så kort, at du også kan huske de forrige destinationer og derved få en fornemmelse for den europæiske sjæl. Derudover er der dog også en række praktiske fordele ved først at tage rundt i Europa. For det første er det ikke nær så langt hjemmefra, men derudover er det kendt kultur, og så gør Schengen-aftalen rejsen nem. Den slags praktiske hensyn må man nemlig heller ikke glemme, når man planlægger langtidsferien fra sine drømme.