I øjeblikket står de og råber på flere elektrikere ude på arbejdsmarkedet. Danmarks statistik melder i hvert fald, at omkring 25 procent af elektrikere i 2016 har tilkendegivet, at de har manglet arbejdskraft.
Manglen har faktisk været så stor, at den flere steder har begrænset, hvad elektrikerne har kunnet udrette. Sådan har tendensen desværre set ud i lang tid, men deres håb er, at man ved øget opmærksomhed på området, kan får flere unge til at gå uddannelsesvejen som elektriker.
Uddan dig som elektriker
Det er der nemlig stærkt brug for. Hvis man har hænderne godt skruet på og har sans for strøm og ledninger, så er det selvfølgelig en oplagt vej at gå. Hvis man bare ikke rigtig ved, hvilken vej, man skal gå, kan elektriker dog også være en god mulighed.
Historisk set har mange elektrikere nemlig været ret påpasselige med at hyre ny arbejdskraft. Med det nye fokus på manglende elektrikere har dog fået mange til at søge en ny elektriker eller to. Dette er særligt tilfældet i de små lokale firmaer.
Derfor er uddannelsen som elektriker en enormt sikker vej at gå. Hvis man kan sit fag, skal man nok få arbejde.
Adgangskravene til uddannelsen som elektriker er heller ikke voldsomt store. Det kræver selvfølgelig, at du har fuldført folkeskolen. Derudover skal du have mindst 2 som karakter i både matematik og dansk.
Det betyder dog på ingen måde, at elektriker er en uddannelse uden krav eller en egentlig værdi. Hvis du skal blive elektriker, så kræver det, at du har en god logisk sans, kan arbejde både sammen med andre og selvstændigt, samt at du kan arbejde præcist og med omhu.
Hvad laver man egentlig som elektriker?
For flere danskere kan der måske godt være en vis uklarhed om, hvad man egentlig laver som elektriker. Det kan også være denne uklarhed, der har bidraget til, at der ikke er flere, der er blevet uddannet til elektriker.
Det handler nemlig langt fra bare om at hænge en lampe op eller skrue lidt i en stikkontakt. Elektrikeren er selvfølgelig den man ringer til, når der er noget galt med strømmen i huset. De har styr på, hvordan man trækker nye ledninger eller udskifter gamle.
Særligt i nye hjem, er en elektriker dog også vigtig. Her er det nemlig elektrikerens opgave at lave strøm og sørge for, at alt spiller, som det skal. Derudover er elektrikeruddannelsen i større og større grad også kommet til at handle om alle de nye digitale muligheder.
Hvis du uddanner dig til elektriker i dag, vil du derfor også komme til at lære, hvordan man installerer digitale elsystemer såsom computernetværk. Elektriker er på ingen måde en uddannelse, der bare sikrer dig en fremtidig post som el-installatør. Med den viden du får, kan du også bruge din fremtid på meget andet.