Diverse nyheder

Der er udsigt til flere billige lån

En ny regel, der forbyder, at et kviklåns omkostninger må koste mere end 35 procent af det samlede beløb, du har lånt for, er for nyligt blevet vedtaget. Se her, hvad det betyder for dig.

Et flertal i Folketinget har for nyligt vedtaget, at det er slut med at udbyde kviklån med alt for høje omkostninger. Det betyder, at du kommer til at kunne låne penge langt billigere, end det har været tilfældet før i tiden.

Derfor bliver det nu muligt at låne penge billigt, hvis du sammenligner med, hvad det kostede før i tiden. Billige lån i Danmark har været en mangelvare, da alt for mange forgælder sig med de dyre kviklån, der har domineret i mange år. Men hvordan er de nye regler for pengelån online helt præcist? Det får du svar på herunder.

Et lån må ikke have en ÅOP på mere end 35 procent

Der var før i tiden ikke nogle begrænsninger for, hvor meget låneudbyderne måtte tage i renter for lån. Det billigste lån kunne have urimelige omkostninger, selvom det var blandt de bedste muligheder på markedet.

I fremtiden kommer det til at være anderledes. De nye regler betyder nemlig, at renter og omkostninger for dit lån maksimalt må være 35 procent af de penge, du har lånt. Helt konkret resulterer de nye regler i billige lån for den almene forbruger.

Du kan som altid få fradrag for renterne, hvilket du kan læse mere om på www.skat.dk.

Forbud i reklamer for kviklån

Der er flere punkter, der kommer forbrugeren til gode, i de nye regler, der netop er blevet vedtaget. Det vil være ulovligt at reklamere for lån, der har omkostninger for tilbagebetaling på mere end 25 %, selvom du godt må udbyde lån, der overskrider dette.

Alt i alt er der mange punkter, der gør forholdene bedre for dig, der ønsker at låne penge billigt over nettet. Det skyldes blandt andet, at statistikker viser, at flere end 40 procent af dem, der har taget et lån online, fortryder det efterfølgende.

Undervisningsmateriale til folkeskoler og ungdomsuddannelser

I forlængelse af de nye regler, der snart træder i kraft, er det samtidig blevet vedtaget, at der skal sættes penge af til undervisningsmateriale. Det materiale skal fungere som forebyggende, og det skal blandt andet anvendes i undervisningen i folkeskoler og på ungdomsuddannelser, så de unge mennesker er klar over, hvilke konsekvenser det kan have, hvis man tager et kviklån uden at have styr på sin økonomi.