Diverse nyheder

Derfor er danskerne glade for at låne penge online

Ifølge proff.dk findes der over 1.200 registrerede banker, hvor man kan låne penge og benytte sig af andre finansielle ydelser. Derfor kan det måske godt undre nogen, at danskerne er så begejstrede for at låne penge på nettet. Deler du denne undren? I så fald vil vi gerne have lov til at gøre dig klogere på emnet. Der er nemlig mange gode grunde til, at online lån er så eftertragtede, som de nu engang er.

Danskerne er trætte af bankerne og deres langsommelige processer

Der er generelt ikke megen tiltro til landets banker.

Siden finanskrisen har det først og fremmest været svært at låne penge, medmindre man har været villig til at stille sikkerhed i enten bil eller bolig. Da ikke alle ejer større værdier som bil eller bolig, kan man være tvunget til at gøre brug af alternative lånemuligheder.

Et andet kritikpunkt af bankerne er deres langsommelige låneproces. Der går nemlig generelt meget tid med at behandle låneansøgninger, foretage kreditvurderinger, afholde møder og meget mere. Fra ansøgning til udbetaling kan der snildt gå 2-3 uger. Dette passer ikke danskerne, som sætter pris på øjeblikkelig tilbagemelding og udbetaling af lån.

Bankerne får endvidere kritik for at blande sig for meget i deres kunders økonomi og forbrug. Det er for eksempel meget almindeligt, at man skal redegøre for lånets formål, hvis man skal optage et banklån. Det behager ikke alle låntagere. Der kan jo være ting, som man ikke ønsker at dele med ens bankrådgiver. Hvad mener du om bankernes indblanding?

Dét motiverer danskerne til at vælge et online lån

Hvad motiverer dig til at låne penge på nettet?

Der er formentlig flere gode grunde til, at du tager kontakt til en digital låneudbyder, når du mangler penge på kontoen. En nyere undersøgelse viser, at danskerne bliver motiveret af følgende:

  1. Det er hurtigt – Det er i dag muligt at optage et hurtig lån på få minutter. Muligheden for at låne penge så hurtigt eksisterer dog kun på nettet. Du kan altså ikke gå ned i banken og forvente, at du kan få udbetalt et lån på et splitsekund. Sådan fungerer den danske bankverden desværre ikke. Det betyder dog ikke det store, når du som bekendt kan låne penge på nettet uden besvær.
  2. Det er let – Det kræver ingen teknisk viden at låne penge på nettet. Du skal nemlig blot være i stand til at udfylde en digital ansøgningsformular og være familiær med NemID for at kunne få et online lån. Lyder det ikke ret overkommeligt?
  3. Det kan gøres døgnet rundt – Som digital låntager kan du låne penge, når det passer dig. Det har altså intet at sige, om klokken er 4 om dagen eller natten. Med andre ord kan du optage lån uanset tid og sted.
  4. Det er sikkert – Du kan være ganske tryg ved at optage forbrugslån og kviklån på nettet. Der er nemlig 100 % styr på sikkerheden hos de danske låneudbydere. Der er derfor intet at være bekymret for.

Kan du nævne bare én god grund til ikke at låne online?