Diverse nyheder

Derfor fravælger danskere a-kassen

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at et overraskende stort antal danskere har valgt helt at fravælge a-kassen, selvom det er en af de tiltag i ens liv, der kan skabe en øget mængde sikkerhed og ro i maven.

I denne artikel har vi kigget lidt nærmere på, hvorfor mange danskere der egentlig har fravalgt en a-kasse.

En økonomisk udgift

En af de store grunde til, at danskere vælger at fravælge en arbejdsløshedskasse, er naturligvis den økonomiske udgift, som sætter sig i budgettet. Det er ikke gratis at være medlem i en arbejdsløshedskasse, og det kan være mange penge månedligt at skulle have 400 kr til 700 kr op af lommen for medlemskontingent. Det er endvidere (for mange) svært at sætte sig ind i den situation, som der kan opstå, hvis man pludselig skulle blive arbejdsløs og stadig have en masse faste udgifter, som skal dækkes. Derfor prioriteres udgiften ikke, hvilket kan blive farligt, hvis uheldet pludselig skulle være ude, og der ikke er en indkomst at tage af mere.

Hvor stor en økonomisk udgift, den enkelte a-kasse står for, er helt forskellig. Det kan variere meget fra en ene arbejdsløshedskasse til den anden, hvorfor det kan være en god idé at kigge på nettet efter prissammenligningssider. Et eksempel på en a-kasse, som er ganske populær her i Danmark, er Frie Funktionærer. Hos Frie Funktionærer får man en god service samt 100% gennemsigtighed i form af aftalens økonomiske aspekter. Klik her for at læse mere om a-kassen og bliv klogere på, hvad de kan tilbyde dig.

Svære regler at sætte sig ind i

En af de store udfordringer, som danskere har med a-kasser, er de mange regler, man skal holde styr på. Ved første øjekast kan det synes som uoverskueligt, men tager man et nøjere kig på, hvad der egentlig står i disse regler, så er det faktisk meget ligetil.

Nogle af de vigtigste regler følger herunder.

  • Du skal være tilmeldt en a-kasse i minimum 12 måneder, inden du bliver arbejdsløs, for at kunne få udbetalt dagpenge.
  • Du får det samme i dagpenge, hvad end du vælger en billig eller dyr arbejdsløshedskasse. Satsen er fastsat af politikerne.
  • Du kan altid skifte din a-kasse til en anden, uden at det påvirker din optjente anciennitet. Få din nye arbejdsløshedskasse til at hjælpe dig med et korrekt skift.

Du har rig mulighed for assistance hos de forskellige kundeserviceafdelinger. Besøg evt. også denne hjemmeside.