Spil

Det kan være en uskyldig hobby at spille online – men det kan også gå galt

Online gambling og betting er indenfor de seneste år blevet en utrolig populær affære. Det er nemt at komme til, og der er masser af muligheder for at spille på det, som man synes er sjovt.

Og det kan da også være en fornøjelse. Desværre ser vi alt for mange sager, hvor online gambling bliver taget til ekstremerne og er med til drastisk at forværre liv. Derfor er det vigtigt, at du ved noget om, hvad gambling på nettet egentligt er for en størrelse, og hvorfor det kan gå så galt!

Lettilgængeligt for os alle

Sider såsom Spillehallen har vist, hvordan man kan samle flere hundrede af spillemaskiner på én og samme platform. Og nogle gange er det ikke bare spillemaskiner, men flere forskellige spilleformer inklusiv sportsbetting eller kortspil.

Netop dette kan allerede være starten på et problem for mange. For Spillehallen er dette en god forretningstaktik, men for dem, der har en hang til at spille lidt for meget, så gør det, at de altid kan finde deres ”fix”, så at sige.

I stedet for at blive trætte af ét spil, så kan de bare gå videre til det næste. Derfor er der altid en følelse af, at man kan prøve noget nyt af og se, hvordan ens held er der.

”Gambler’s fallacy” – hvad er det?

På dansk kunne man kalde den for ”gamblerens fejlslutning” – det er et hop i logikken, som gamblere verdenen over laver, når de taber.

Forestil dig et spil roulette, hvor den hele tiden lander på rød. På et tidspunkt må den vel lande på sort ikke? Og jo flere gange, som den lander på rød, jo større bliver chancerne for, at den lander på sort vel?

Dette er på ingen måde korrekt, for chancerne forbliver altid de samme. Men når man sidder og spiller, så er det let at tro, at succesen er lige rundt om hjørnet. Når man trykker på den enarmede tyveknægt, selv online, og man får 2 ud af 3, mens det sidste ikon næsten var der, så føles det som om, at det vil ske næste gang. Og denne følelse er meget magtfuld!

Spændingen stiger altid – selv uden passionen

Det viser sig, at der er flere og flere mennesker, som erhverver sig apps til eksempelvis at bette på en sport, uden faktisk at gå op i denne sport.

Og det er fordi, at det netop gør sporten mere interessant. Hvis din vennegruppe gerne ser fodbold, men du ikke er så meget til det, så kan det at lægge nogle penge på et bestemt hold få det til at føles så meget mere intenst.

Hvis dette bliver til en ond cirkel, så er det selvfølgelig et problem. For når betting og gambling er med til at gøre spillet mere spændende, så kan man pludseligt blive fanget i at gøre dette ved mange sportsgrene. Netop her er der altså mulighed for at miste kontrollen.