Diverse nyheder

En rejse uden rejseopsparing er kedelig og tam

Vi vil alle sammen gerne ud at rejse. Nogle gange er det en pandemi, som kommer i vejen for den sjove rejse. Men langt oftere er det økonomien, som gør rejsen umulig.

Her finder du hjælp til at spare penge op til rejsen. Vi kan alle sammen – næsten – komme ud at rejse ved blot at ændre vores privatøkonomi bare en lille smule.

Det handler om at få sig et overblik og sin privatøkonomi. Og så handler det om vilje og mådehold. Der skal ikke gives op, fordi sidste måneds opsparing ikke gik helt efter planen.

Omstrukturer din privatøkonomi

Det første skridt til at få flere penge til at rejse er at ændre dine udgifter. Her er det specifikt de faste månedlige udgifter, som skal have din opmærksom.

Du kan måske bruge færre penge på varme og vand eller finde et billige elselskab. Du har måske en dyr forsikring på bilen, huset og dig selv, som er helt unødvendig. Så find den bedste forsikring til din situation i stedet.

Du kunne også spare nogle penge ved at ændre din a-kasse eller fagforening. Du kan finde en billigere streamingtjeneste eller mobilabonnement.

Du kan ændre dine medlemskaber til fitnesscentret eller fodboldklubben, hvis du alligevel ikke benytter det nok til, at betalingen giver mening.

I de faste udgifter ligger mange penge og gemmer sig. Tag et kig på din netbank og find dem alle sammen.

Book rejsen i god tid

Med en mulig pandemi er dette punkt måske ikke lige så aktuelt. For du kan få penge i klemme ved at bestille lang tid i forvejen, når en pandemi pludselig ødelægger dine rejseplaner fuldstændig.

Men lad os lige lege i to sekunder, at en ny pandemi ikke venter lige om hjørnet. I det tilfælde giver det ingen mening ikke at bestille din ferie lang tid i forvejen. Du kan tjekke online, i hvilke måneder du skal bestille.

Undlad til gengæld med at købe dyre pakkeløsninger til ferie. Ofte giver den medlagte dagstur, morgenmaden osv. Ikke så god mening. I kan finde det billigere, når I kommer derned, hvor det ikke er et dansk rejsebureau, som skal betale dyre lønninger.

ballon

Få penge tilbage i skat

En anden god ting ved at booke lang tid i forvejen er, at du så ikkebruger dine feriepenge på bookingen. Nu kan dine feriepenge koncentrere sig om kun at blive spenderet på restauranter, markeder, dagsturer osv.

Husk også, at der kan opspares penge ved at betale for meget i skat. Du sætter din forskudsopgørelse sådan, at du betaler mere, end du faktisk skal. Når din skat så opgøres omkring april, får du penge tilbage på kontoen.

En god måde at spare penge til rejsen, da pengene kommer kun nogle måneder, før du skal afsted. Eventuelt kan bookingen gøres med pengene, du får tilbage i skat.

Hvis tal ikke er din stærke side, finder du rigelig med guides online. Du har med garanti også en halvirriterende ven, bror, søster eller onkel, som vil elske at forklare dig det hele – brug dem.