Diverse nyheder

Flere end du tror lider af tandlægeskræk – men det kan kureres

Er du fuldkommen ræd for at gå til tandlæge? Måske har du ikke været i flere år, fordi du har tandlægeskræk? Hvis det er tilfældet, så er denne artikel til at hjælpe dig på vej til at blive kureret for din tandlægeskræk.

Tandlægeskræk er helt normalt

Du er langt fra den eneste i Danmark, der lider af tandlægeskræk. Ca. 10% af befolkning lider faktisk af det, og omkring 50% har det ubehageligt ved at skulle til tandlæge. Nogle vælger helt at lade være med at tage af sted, fordi det er så svært for dem. Det er dog et stort problem. Det er nemlig utrolig vigtigt at tage til tandlægen.

Derfor skal du tage til tandlægen

Selvom du børster tænder og bruger tandtråd, så skal du alligevel huske at tage til tandlægen ca. en gang om året. Det er nemlig nødvendigt at få tjekket dine tænder, måske få fjernet nogle tandsten og så videre. Det er umuligt at være sikker på, at du har sunde tænder og en optimal mundhygiejne, hvis du ikke får det tjekket og bekræftet af en tandlæge. Du kan nemlig ikke gøre det selv derhjemme.

3 gode råd til at komme dig over tandlægeskræk

Der er ingen mirakelkur, når det kommer til tandlægeskræk. Men der er flere forskellige ting, du kan gøre for at afhjælpe din skræk. Det handler bare om at finde den løsning, der hjælper dig bedst.

  1. Prøv hypnose.

Ligesom hypnose bruges til rygestop, så kan du faktisk også bruge det til at komme over din angst for at besøge tandlægen. Du kan enten gå til en hypnosespecialist eller du kan vælge at gøre det derhjemme med særlige hypnoselydfiler, der er skabt til at fjerne tandlægeskræk. Du kan f.eks. vælge ”Slap af hos Tandlægen”, der er en pakke med 5 lydfiler.

  1. Gå i behandling hos en tandlæge

Hos nogle tandlæger kan de rent faktisk behandle dig imod tandlægeskræk. Du vil bare skulle ringe til dem og fortælle, at du ikke har det godt med at skulle til tandlægen, og så vil de med glæde guide dig igennem det hele og passe ekstra godt på dig.

  1. Snak med en psykolog.

For nogle kan tandlægeskrækken være så slem, at det bedste du kan gøre er at snakke med en psykolog. Måske vil du blive sendt videre til en psykiater og blive tilbudt medicin til at dæmpe din angst.