Diverse nyheder

Flere unge børnefamilier vælger at bygge selv

I lang tid er befolkningen i de største danske byer vokset markant. Det skyldes selvfølgelig delvist de mange unge studerende, der drager dertil i håbet om en uddannelse og ikke mindst et spændende studiemiljø. Det har dog mindst lige så meget at gøre med det faktum, at de selvsamme unge studerende ikke forlader storbyerne efter endt uddannelse. I stedet bliver de og stifter familie, hvilket har bidraget markant til befolkningsstigningerne. Denne udvikling ser dog endelig ud til at være ved at vende i Danmark såvel som i mange af de lande, vi ellers sammenligner os selv med i EU.

Mange bygger selv- Sådan foregår det

Der er med andre ord en global tendens til, at de unge børnefamilier flytter ud af storbyerne til fordel for mere frit areal og mere natur. Det kan der være mange grunde til. Først og fremmest er boligmarkedet i de danske storbyer og mange andre storbyer over hele Europa løbet løbsk. Det vil sige, at du nu kan bygge eget hus for prisen på en ganske lille københavnsk lejlighed. Det har inspireret mange til at vælge friheden og selvstændigheden fremfor bylivet, hvorfor mange da også netop er begyndt at bygge selv. Har du overvejet at gøre det samme, har mulighederne altså aldrig nogensinde været bedre.

tegniner

Den stigende efterspørgsel på muligheden for at bygge selv, har nemlig betydet at stadig flere tømrerfirmaer er begyndt at udbyde deres services i netop den sammenhæng. Begynder I altså tegningerne nu, kan I måske regne med et færdigt hus om et halvt år, om end ventetiderne kan hænde at være endnu længere grundet den store efterspørgsel.

Det oppustede boligmarked er altså en af de største faktorer, der har været med til at skubbe de unge børnefamilier ud af byerne. Derudover er der dog også faktorer, der har trukket dem til den position, de står i nu, hvor mange af dem er i gang eller netop færdige med at bygge eget hus i en mindre by.

Hvad er det, der lokker?

En af de helt store dragende faktorer lader til at have været muligheden for selv at kunne sætte sit præg på det hjem, som man selv skal bruge mange år af sin fremtid i. Særligt hvis man ellers har boet i storbyen, ved man nemlig udmærket, hvordan det føles at få frataget sin frihed og selvstændighed. Den slags gør de unge europæere i stadig højere grad op med. I stedet ligger meget af det politiske fokus på klimakrisen, som ikke overraskende også har været en stor dragende faktor i denne sammenhæng. Det virker i hvert fald til, at de nye familier konsekvent har valgt at flytte tættere på naturen og væk fra byens os. Det er nemlig endnu en af de mange friheder man har, hvis man vælger at bygge selv.