Diverse nyheder

Guide: dét sker der efter valgaftenen

For lige knap en måned siden blev der udskrevet Folketingsvalg i Danmark. Det var en lang og streng valgkamp, som for få dage siden sluttede med en valgaftenen. På valgaftenen fandt man ud af, at danskerne stadig ønsker dig en Socialdemokratisk regering. Dette betyder dog ikke, at formanden for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, endnu en gang får lov til at være statsminister af Danmark. Er du nysgerrig på, hvad der nu skal ske efter valgaftenen? Så læs med herunder, hvor du får en guide med information om netop dette. Læs desuden mere om valgaftenen på pressemeddelelse.dk

Mandaterne skal fordeles

Der er mange interessante aspekter ved lige netop dette folketingsvalg. Mange mener, at det er det mest interessante og dramatiske folketingsvalg indtil videre i dansk historie. Dette er der særligt én grund til; mandaterne. Der er de seneste år opstået mange forskellige partier, hvilket gør, at flere kan have indflydelse på dansk politik. Selvom danskerne primært har stemt rødt, er der stadig usikkerhed i, hvordan mandaterne egentlig bliver fordelt. Uden et flertal af mandater, kan Socialdemokratiet, og Mette Frederiksen, nemlig ikke blive ledere af folketinget. Det bliver uden tvivl enormt spændende at følge med i de kommende uger og måneder!

Regeringen skal dannes

Når mandaterne så småt er blevet fordelt, er det tid til, at der skal dannes regering. Mange tror, at det er statsministerkandidaten med flest stemmer, der ene og alene får mulighed for at danne regering. Sådan ser det dog ikke ud i denne omgang. Grundet usikkerheden blandt de indflydelsesrige partier, spår eksperter, at der kommer en del af de såkaldte dronningerunder. Her får flere kandidater muligheden for at prøve at danne regering. Dette valg er helt særligt, fordi ingen egentlig ved, hvad der kommer til at ske! Følg med i udviklingen af valget på folketingskandidater.dk.