Handel

Guide: Sådan bliver du ejendomsinvestor

Ejendomsinvestering kan virke enormt intimiderende. De fleste kan til nøds forstå investering i værdipapirer, men at man skulle kunne tjene penge på en samling mursten, er for flere lidt mere uforståeligt.

Der er imidlertid op til flere måder, hvorpå du kan tjene penge på en indkøbt ejendom. Først og fremmest er der muligheden for, at du kan købe et hus elle en lejlighed, som du senere hen lejer ud. Dette vil ofte være tilfældet i for eksempel indre København, hvor boligpriserne er skyhøje.

Omvendt kan du købe en ejendom, for så at sælge den umiddelbart bagefter. I så fald kræver det, at du er en krejler, der forstår at få en god handel.

Få startkapital

Den største forhindring for at komme ud på markedet for ejendomsinvestering er den startkapital, det kræver. Her er det ikke nok at starte med at bruge hundrede kroner på nogle aktier. Du bliver nødt til at lægge alle penge på bordet fra førstedagen.

Igen er der her flere muligheder for at få boliginvesteringsdrømmen til at gå i opfyldelse. Ofte er banken mere villig til at låne penge ud til købet ud til en ny bolig. Også selvom det er din anden eller tredje, og du derfor ikke har nogen intentioner om at bosætte dig der.

Har du en betragtelig opsparing, kan det også godt betale sig at gå sammen med nogle venner eller måske en forælder, for at købe jeres første ejendomme. Dette kan være en rigtig god idé, ikke bare økonomisk, men også strategisk og socialt. For det første gør det sig også gældende i boliginvestering, at to hoveder tænker bedre end et. Det er der i høj grad brug for, når der er så mange penge på spil i et svært gennemskueligt marked. Derudover er det også bare rart, at der er nogle i din omgangskreds, som ved hvad du snakker om. Boliginvestering bliver, hvis du begynder på det, en stor del af din person og din fritid, og du vil ønske at dele disse oplevelser.

Sidst, men ikke mindst, er det også muligt at være fuldstændig selvlavet inden for ejendomsinvesteringsbranchen. Har du en smule penge i en opsparing kan disse bruges på en mindre, billigere lejlighed. Ofte kan du endda finde ret gode lejligheder til billige penge. I så tilfælde lider de ofte under en dårlig beliggenhed.

Derfor kræver denne opstartsmulighed en del spekulation, men i høj grad også tålmodighed. Man skal være klog på boligmarkedet, eller i hvert fald heldig, for at kunne finde en billig lejlighed, der senere bliver eftertragtet.

Få snebolden til at rulle

Lige meget hvor man starter, så handler boliginvestering i høj grad om at få snebolden til at rulle. Når man først har fået afkast på sit første indkøb, begynder det rigtig at blive spændende. Så kan man begynde at investere i de dyrere og derved mere interessante investeringer.

Det heldige ved at investere i netop ejendomme er at de, i hvert fald de dyrere af slagsen, sjældent mister værdi. Boliginvestering kan derfor være en rigtig godt måde at investere sine penge mere langsigtet.