Diverse nyheder

Hav udstyret i orden, når du køber hund

Der er mange ting, man skal huske, når man overvejer at anskaffe sig en hund. Der skal gøres en masse overvejelser og vejes for og imod. Når man til sidst beslutter, at man skal have en hund, skal der også indkøbes en større eller mindre mængde udstyr. Det kan også være, at man skal overveje, om man skal have installeret en hundelem, eller om hunden ikke skal kunne gå frit ud og ind.

Det basale udstyr

Der er nogle ting, man er nødt til at skal have styr på, inden man tager hunden med hjem til den nye familie. Man skal sørge for, at der er mad til den, en skål den kan spise det af, og en skål den kan drikke vand af. Derudover skal man også sørge for at få anskaffet sig et halsbånd til hunden hurtigst muligt. Når den skal udenfor huset, skal den nemlig have halsbånd på lige så snart, den fylder fire måneder.

Man vil også ret hurtigt skulle gå tur med hunden. Til det er det rart med den ene eller den anden form for hundesnor. Her handler det om at vælge den, der passer bedst til hunden og til en selv. Vil man gerne give hunden lov til selv at styre, hvornår den skal have frisk luft og måske undgå en luftetur, kan man overveje at installere en hundelem.

Hundelemmen kan give mere frihed

Hunde skal gerne have lov til at kunne komme udenfor tit. Det er selvfølgelig forskelligt fra hund til hund, men de fleste hunde har behov for at blive aktiveret flere gange dagligt. En del af denne aktivering kan hunden selv sørge for, hvis den har et passende udeareal, hvor den frit må færdes.

Har man et udeareal, hvor hunden godt må være selv, er det oplagt at anskaffe sig en hundelem. På denne måde har hunden større frihed til selv at gå ud og ind, som det passer den. Samtidig slipper man også for selv at skulle lukke hunden ud og ind igen hele tiden. Det giver altså frihed for både hund og ejer. Samtidig har hunden også større mulighed for at få fred, hvis den f.eks. synes, at børnene i familien bliver lidt for nærgående.

Find den rette hundelem til dit hjem og din hund

Man kan vælge mellem flere smarte hundelemme, så man kan finde den, der passer perfekt til både hund og hjem. Lemmene findes i flere forskellige størrelser, så man kan finde en god løsning, uanset om man har en stor eller en lille hund.

For nogle kan der være bekymringer om, om ubudne gæster vil kunne komme ind af ens hundelem, hvis den er stor. For andre vil det måske være en bekymring, om den lukker en masse kold luft ind og dermed påvirker varmeregningen.

Der er dog ingen grund til bekymring, for der findes forskellige hundelemme, der løser disse udfordringer. De findes f.eks. med låsesystem, der genkender hunden, så det kun er den, der kommer ind. Samtidig er de fleste også isolerede.