Diverse nyheder

Hvad er visdomstænder, og skal alle have dem fjernet?

Der er mange, der frygter den tid, hvor ens tandlæge i København begynder at tale om visdomstænder. Det er nemlig sådan, at der er flere og flere, der kommer ud i situationer, hvor de er nødt til at få dem fjernet. Og det er ikke sjældent, at man hører skrækhistorier om sådanne behandlinger. Nogle kan berette om, hvor store smerter det fører til, og hvordan de ikke har kunne spise i flere dage efter deres fjernelse af deres visdomstænder, mens andre fortæller om, hvilke redskaber der bliver brugt til processen. For mange er det meget afskrækkende. Men heldigvis kan langt de fleste fortælle gode historier om deres proces. De færreste mærker nemlig noget til selve fjernelsen, og måske oplever de mindre smerter i dagene efter, men de kan heldigvis let behandles med almindelig smertestillende medicin.

Evolutionen kan være svaret på de mange fjernelser af visdomstænder

Men hvordan kan det være, at der i dag er så mange, der skal have fjernet deres visdomstænder, og hvordan kan det være, at det efterhånden er flere og flere, der oplever, at de skal igennem en sådan proces? Det kan der være rigtig mange gode svar på. De fleste mener dog, at det har noget med den menneskelige evolution at gøre. Med tiden er menneskets kæbe nemlig blevet mindre, og det betyder, at det er blevet sværere med tiden at få plads til de ekstra tænder, som der pludselig kommer op.

Få en tandlæge i København til at fjerne din visdomstand – eller begge

Og det er ofte noget, som der sker i teenageårene eller i løbet af 20’erne, at man får sine visdomstænder. Det er et ekstra sæt tænder, der kommer som de bagerste inde i munde, og ofte kan de være til stor gavn. De gør det lettere at tygge sig gennem et måltid, og med den rette pleje er de derfor ikke til nogen bekymring. På grund af evolutionen er det dog sådan, at der er flere der oplever, at deres visdomstænder kommer uhensigtsmæssigt op i munden. Det betyder, at man kan risikere, at de kommer til at sidde og skubbe til nogle af de andre tænder i munden, og det er noget, der kan give store smerter. Og hvis det sker, og de er til så stor gene, så er det mest fornuftige at få sine visdomstænder fjernet hos en tandlæge i København.

Processen er forskellig fra person til person

Det er dog langt fra i alle tilfælde, at det er nødvendigt at fjerne alle fire visdomstænder. Nogle er nødt til at få dem alle fjernet, mens andre måske kun skal have en enkelt eller to fjernet. Tænderne kan også sagtens komme op meget forskudt, og derfor kan der gå flere år mellem, at man oplever problemer med den første til, at den anden overhovedet er på vej frem. Det er derfor noget, som der er meget forskelligt fra person til person. Uanset hvad bør man altid kende til en god tandlæge i København, der kan hjælpe en med at fjerne visdomstænderne.