Diverse nyheder

Hvad koster en tilstandsrapport?

Når man går med tanker om, at man gerne vil sælge sit hus eller have det vurderet på ny, kan det være en fordel at få indhentet sig en god og gennemarbejde tilstandsrapport. En sådan kan nemlig fortælle en eventuel køber om de ting, som der er galt med huset og på den måde give en nødvendig viden om, hvad der bør laves på huset.

Det er nemlig sådanne ting, der kan have en indflydelse på, hvorvidt man får et salg igennem, og om der er nogen reel interesse for huset lige såvel, som det også er det, der afgør, hvor høj en pris man kan forvente at få for sit hjem.

Læs mere på https://tilstandsrapport-pris.dk/.

Det er lovpligtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport, når man vil sælge sit hjem, idet den nye ejer skal kende til boligens svagheder

Er der en masse galt med det huset, kan det således være en fordel at få udbedret nogle ting, før man vælger at sætte det til salg. Idet det så kan blive mere værd lige såvel, som det kan virke mere tiltrækkende på de potentielle købere, som ikke selv skal til at bruge hverken tid eller penge på at rette op på de fejl, mangler og skader, som der måtte være.

Der er således mange fordele ved at få en tilstandsrapport udarbejdet, og vil man sælge sit hus, er det faktisk også lovpligtigt, idet den potentielle køber skal vide, hvilken historie som et hus har.

En tilstandsrapport kan også have en direkte indflydelse på den vurdering, som ens hjem får.

Når det så er sagt, så kan det også have en indflydelse på den vurdering, som ens hjem får. Og det kan derfor også være spændende at få en sådan udarbejdet, hvis blot man gerne vil have en grundig viden om sit hjem.

Mange vælger således også blot at få lavet en for at få den rette rådgivning og vurdering. Og derfor er det også relevant at vide, hvad det koster at få en sådan udarbejdet. Og her skal man være opmærksom på, at der findes nogle prisniveauer, som man kan gå ud fra. Den endelige pris afhænger dog af det enkelte hjem, størrelsen og alderen på det.

Priserne på en tilstandsrapport afhænger af type størrelse, type og alder af den givne bolig

Grundlæggende kan man dog sige, at det koster mellem 3.499 kroner og 4.599 kroner, hvis man skal have en rapport udfærdiget på et almindeligt hus, som er under 5 år gammelt. Er hjemmet over 350 m2, vil prisen dog stige, alt efter hvor stort det er.

Er din bolig over 5 år gammel, vil det koste mellem 3.900 kroner og 5.100 kroner at få lavet en rapport, mens prisen her igen vil stige, hvis det er over 350 m2. En ejerlejlighed koster fra 3.900 kroner at få lavet en tilstandsrapport på, mens det koster fra 3.500 kroner at få en sådan udarbejdet på et sommerhus. Her stiger prisen så snart, at boligen er over 130 m2.