Diverse nyheder

Hvilken hund er den rette til familien?

Vil du gerne købe en sød lille hund til familien? Så skal du læse med her. Her får du nogle gode råd om, hvordan du finder frem til den perfekte hund til din børnefamilie.

Hvilke hunderacer er populære?

Det kan først og fremmest være en god ide at tage et kig på, hvilke hunderacer der er meget populære blandt andre danske børnefamilier. Der er trods alt en grund til, at de er så populære. Og det vil derfor også være lige til at gå ud fra, at disse hunderacer passer til din familie også.

En Cavalier King Charles Spaniel går man for eksempel ikke galt i byen af. Denne hunderace er meget populær blandt langt de fleste børnefamilier rundt om i landet. Måske dine børn også vil blive glad for at have en Cavalier King Charles Spaniel gående rundt i boligen?

Denne hunderace producerer nogle lidt mindre størrelser i hunde og de er derfor også meget nemmere at kontrollere. Det er for eksempel meget nemmere for små børn at gå tur med små hunde fremfor de helt store racer såsom labrador og lignende.

Hvor meget energi skal hunden have?

Det kan være en god ide at tage et kig på hvor meget energi i egentlig gerne vil have i den hund, som i anskaffer jer. Der kan være meget stor forskel på energiniveauet i en hund og dette har sjældent noget at gøre med, hvilken hunderace i anskaffer jer.

Det er dermed ikke til at sige, hvorvidt en Cavalier King Charles Spaniel er meget aktiv eller ej. Det kommer helt an på den enkelte hund og det er vigtigt at kigge på, når man anskaffer sig en.

Hvis man generelt er en meget stillesiddende person, så er det ikke optimalt at få en ung hund med masser af energi. Sådan en hund kan være svær at tilfredsstille og man vil ofte blive frustreret over, hvor meget man skal være sammen med og aktiverer dem for at få energien ud af kroppen på dem. På samme vis vil en energisk hund der har masser af energi i kroppen hurtigt finde på at lave en masse unoder.

Kan ungerne hjælpe med?

Uanset hvilken hund i anskaffer jer i hjemmet, så er det vigtigt at gøre sig nogle tanker om hvorvidt ungerne kan hjælpe med til opgaven. Der er trods alt meget arbejde i at tage sig af en hund og det er kun sundt for børn at hjælpe til med dette, i det omfang som de nu kan håndtere. Spørg også dig selv om hvor meget børnene kan hjælpe til.

Der er for eksempel meget forskel på hvorvidt børnene kan håndtere at tage hunden med på gåtur eller om de blot kan hjælpe med at fodre den på de rette tidspunkter. Dette kommer også meget an på hvilken type hund du har og hvor velopdragen den er. En meget stor or uartig hund kan for eksempel være noget af en håndfuld selv for et voksent menneske. Og det kan være helt umuligt at kontrollere sådan en hund for de mindste i familien.