Diverse nyheder

Hvor mange penge skal du bruge på babyudstyr?

Der er mange ting, man skal købe, når man får en baby. Har man bil, skal man eksempelvis investere i et babysæde. I værelset skal der være en babyseng, man skal have babylegetøj plus meget mere.

Det skal du have, og det koster det

Gennemsnitsprisen på et babysæde ligger på omkring 500 kroner. Her har det så også en vis kvalitet. Normalt er der ikke problemer i at købe brugte ting, men når det kommer til babysæder, opfordrer vi til ikke at købe brugte babysæder.

  • Køreposer til køreturen koster mellem 800 og 2200 kroner.
  • Babydyner kan fås til mellem 600 kroner og 2500 kroner.
  • De billigste babypuder ligger på omkring 400 kroner, mens de dyreste koster omkring 1500 kroner.
  • Lagner kan fås i alverdens priser fra 60 kroner helt op til 1000 kroner.
  • Babymadrasser kan fås for mellem 300 kroner til 1500 kroner.
  • En børneseng koster op til 5500 kroner.
  • Børnetæpper kan købes for mellem 150 kroner til 650 kroner.
  • Børnelegetøj koster ikke overraskende alt mellem 50 kroner helt op til flere tusinde kroner.
  • Barnevogne er selvfølgelig et must, og her ligger priserne typisk mellem 1000 og 5000 kroner.
  • For babyhåndklæder skal du typisk af med mellem 100 til 500 kroner.

Når det kommer til møbleringen af værelset, er der selvfølgelig mange forskellige ting, man kan vælge. Og til dertilhørende forskellige priser. Men her kan man godt regne med omkring 2500 kroner.

Det betyder altså, at hvis vi ekskluderer børnemad, skal man som minimum af med 4500 kroner for at købe ting til babyerne. Er vi derimod op i den dyre ende af skalaen, må man regne med at skulle af med omkring 23.000 kroner.

Beregningerne er dog uden hverdagsforbrug som mad og drikke. Babymad koster omkring 100 kroner for store portioner, hvor der for det meste er nok mad til en uges tid. Dertil kommer selvfølgelig vand og andre drikkevarer.

På Liams.dk kan du købe det hele og mere til.

Babyer har det med at ødelægge ting

Der er de udgifter, man kan forudse. Men der er også de uforudsete udgifter. En af de ting, man må være indstillet på med babyer, er, at de har det med at ødelægge ting og udstyr. Det er selvfølgelig ikke intentionelt. Som følge af babyernes klodsede natur, og det at de lige er kommet til verden, er der et utal af historier om babyer, der ødelægger ting i hjemmet. Det kan være babylegetøj, fjernbetjeninger, opladere, men det kan også være i den lidt dyrere ende af skalaen i skikkelse af mobiltelefoner, der lige pludselig er i toilettet eller i badekarret. Man har også hørt historier om babyer, der ved en fejl har gjort et eller andet, så TV’et ikke længere virker.

Så medmindre du konstant holdet et vågent og opmærksomt øje på din baby, må du nok regne med, at der kan være nogle ting, som går i stykker. Og det gør, at der kommer ekstra udgifter.