Spil

Hvor rig er pokerlegenden Chris Ferguson?

Hvis du interesserer dig bare en anelse for poker, er der stor sandsynlighed for, at du har stiftet bekendtskab med navnet Chris Ferguson. Ferguson er en amerikansk pokerspiller og lidt af en legende inden for pokerens verden. Hans mange sejre omfatter blandt andet imponerende seks i World Series of Poker events. Med et særligt øje for matematikken bag poker, er Ferguson en af de dygtigst, kendte pokerspillere til dato. Hans mange sejre har gjort ham til en velhavende mand. Men hvor rig er Chris Ferguson egentlig.

Tidligt liv og mødet med poker

For til fulde at forstå Fergusons succes inden for pokerens verden, må man først forstå hans ophav. Ferguson blev født Christopher Philip Ferguson den 11. April 1963 i Los Angeles Californien. Fergusons forældre havde begge doktorgrader i matematik og faderen var desuden underviser på University of California, som Ferguson senere blev tilmeldt. Her opnåede han en PHD i computervidenskab med speciale i algoritmer.

Ferguson begyndte allerede at spille poker som 10-årig, og hans matematiske ophav tillod ham allerede tidligt at udtænke sin personlige spillestil, hvilket med tiden gjorde ham til en dygtig pokerspiller og resulterede i mange sejre gennem årene. Ferguson udviklede især sit talent, mens han gik på college, hvor han spillede mod andre på online chatsider. I 1994 deltog han i turneringer i Californien, men det var især i løbet af de første årti efter årtusindeskiftet, at Ferguson slog igennem på pokerscenen.  Ferguson har i løbet af sin karriere fået tilnavnet ’Jesus’ på grund af sit karakteristiske lange hår og skæg samt sin imponerende forståelse for poker som spil.

Et matematisk geni og skabelsen af poker software

At Ferguson har fået matematikken ind med modermælken kan mærkes på hans måde at tilgå poker på. Hans forståelse for matematik og algoritmer giver ham et unikt indblik i pokerspillet og beriger ham med en forståelse for spillets sammenhænge, som kun de færreste pokerspillere kan blære sig med. Denne forståelse har givet anledning til mange sejre og store indtjeninger i løbet af årene.

Ud over en imponerende pokerkarriere i den virkelige verden, har Ferguson også sat et markant aftryk på online poker. Med en PHD i computervidenskab er Ferguson i besiddelse af viden om computerprogrammer og software ud over det sædvanlige. Ferguson begyndte at interessere sig for at skabe poker software og skabte softwaren, som senere ville blive en af de største online poker platforme i verden – nemlig Full Tilt Poker. Siden blev med tiden enormt populær med mange dagligt besøgende. På trods af en række skandaler forbundet med denne online pokerside, er Chris Ferguson i dag som resultat af en imponerende pokerkarriere og hans evne til at udvikle software en meget velhavende mand. Med sine gevinster i pokerspil over årene og indtjeningerne fra sin software, er Fergusons nettoværdi i dag omkring 80 millioner amerikanske dollars, hvilket i danske kroner er omkring 570 millioner. Fergusons forståelse for matematikken bag poker har altså ikke alene gjort ham til en pokerlegende, men også gjort ham meget rig.