Diverse nyheder

Hvordan skaber vi de bedste rammer for fremtiden?

Man kan altid diskutere sine prioriteter. Hvad er vigtigst – arbejdet, bilen eller det nye fladskærms-TV? Men der vil dog altid være noget helt særligt, der kommer allerførst; nemlig vores børn. Vores børn og den næste generation er utvivlsomt det absolut vigtigste. For børnene er ikke blot omdrejningspunktet i deres forældres liv. Børnene er morgendagens voksne, børnene skaber fremtiden, børnene er fremtiden. Vores børn er utvivlsomt det vigtigste, vi har. Derfor skal de også have de bedst mulige kår – og det er vores fornemmeste opgave at sørge for det. Men hvordan gør vi?

Hold liv i det virkelighedsnære legetøj

Nu til dags er det oplagt at sige, at svaret ligger i teknologien; stik dit barn en tablet, og det vil finde underholdning til ikke blot et par timer, men snarere dagevis. Dagevis i samme skrædderstilling opslugt af applikation efter applikation med hver sit pædagogiske bud på, hvad barnet får ud af sin skærmtid. Den todimensionelle leg er ikke længere en sjælden fornøjelse for børn, det er sågar for langt de fleste blevet en dagligdagsbeskæftigelse. En teknologisk dagligdagsbeskæftigelse af forudbestemt leg, der ofte sætter en stopper for børns fantasi, egen udfoldelse igennem leg samt den udvikling, som børnene får, mens de selv er herre over legen. Det er utroligt vigtigt, at vi holder fast i den virkelighed, som børnene en dag skal være med til at udvikle og viderebringe. Og hvordan gør vi så det? Ved at lade dem lege og udfolde sig med de ting, som de også kommer til at beskæftige sig med i deres voksne liv. Ting såsom legekøkkener.

Køb dit legekøkken fra Børn i Balance

Noget af det første, børn lærer, er selvfølgelig at spise. Dernæst kommer interessen for, hvor maden kommer fra. Det er derfor en naturlig interesse, at børn vil følge med i køkkenet, når mor og far svinger om sig – og den interesse, skal man fastholde, og den bedst mulige måde at gøre det på, er selvfølgelig ved at give barnet sit eget lille legekøkken. Et legekøkken er oplagt til børn i alle aldre. Fra de helt små, der har glæde af legekøkkenets mere simple funktioner, såsom at dreje og justere ovnens temperatur, til de større børn, der med lidt mere avancerede lege kan eksperimentere med selvudviklede opskrifter – eller opskrifter, de laver i fællesskab med legekammeraterne. Med et legekøkken vil dit barn ikke blot selv være herre over legen, dit barn vil også indgå i en voksenrolle i sin egen leg. Dit barn vil få snuset lidt til den virkelige verden og opnå en større forståelse for sig selv, og for det selvstændige individ, som han eller hun en dag vil udvikle sig til at være. Det kan være, dit barn er en kommende kok? Måske en fremtidig konditor? Eller bare rigtig god til at svinge om sig i køkkenet! Uanset udfaldet vil dit barn blive mere bevidst om sine interesser. Gør dit barn en tjeneste – og berig ham eller hende med et legekøkken fra Børn i Balance i dag!