Diverse nyheder

Hvorfor er optioner og futures populære?

Der er mange måder, hvorpå du kan lave fornuftige investeringer. Fælles for alle fornuftige investeringer er dog, at du skal være i stand til at lave de korrekte spekulationer. Det kan være en stor udfordring og det er her, mange fejler og ender med at tabe penge på investeringen.

Ved brug af futures eller optioner som investeringsmetode, har du mulighed for at se, hvordan aktien arter sig, før du investere i den – og præcis dette har gjort både futures og optioner populære inden for investeringsuniverset.

Forskellen på optioner og futures

Når du køber en option, køber du faktisk ikke en aktie, men blot retten til at til aktien. Hvis du vil sælge aktien, køber du en put-option, hvilket giver dig retten til at sælge aktien inden udløbsdatoen, som fremgår af kontrakten. Modsat, hvis du køber en call-option, har du købt dig retten til at købe aktien inden udløbsdatoen.

Ovenstående giver dig god mulighed for at lave spekulationer. Du behøver eksempelvis ikke at købe aktien, hvis du kan se, at den falder i værdi. På den måde har du reddet dig selv fra at miste penge, hvilket du ikke kan, hvis du blot havde købt aktien på traditionel vis.

Futures fungerer lidt ligesom optioner, idet man køber en kontrakt, som giver en retten til at købe en aktie i fremtiden – deraf “futures” som navn. Ved futures har man dog fastsat kursen, hvilket kan være en fordel for både køber og sælger. Klik her og lær mere om futures!

Hvis eksempelvis køber tror, at aktien er mere værd om 6 måneder end på nuværende tidspunkt, kan han købe retten til at investere i denne aktie om 6 måneder. Sælger går måske med til det, fordi sælger ikke selv tror, at aktien vil være mere værd om 6 måneder. Enten har sælger eller køber ret, og en af dem vil ende med at tjene penge på futures investeringen.

Største fordele ved optioner og futures

Den største årsag til, at folk vælger at investere i enten futures eller optioner er næsten selvsigende: Det er en sikrere investeringsmetode på mange måder. At investere i optioner eller futures er uden tvivl meget anderledes end at investere i ejendom, kryptovaluta eller aktier på traditionel vis.

Ved investering i optioner kan man først og fremmest vurdere sine spekulationer i en længere periode og se, hvordan aktierne arter sig. Samtidig er man ikke tvunget til at udføre købet, hvilket giver investoren en del frihed.

Modsat bruger mange investorer futures grundet den fastsatte kurs. Man bliver ikke overrasket over prisen i fremtiden, når man skal lave sin investering. Dette kan lette risikoen for en investorer, og specielt derfor er futures populære. Der ingen tvivl om, at både optioner og futures begge tilføjer ekstra sikkerhed til en investering, selvom en investering selvfølgelig aldrig kan være 100% sikker.