Diverse nyheder

Hvorfor oprette et holdingselskab?

Der er meget snak om holdingselskaber. Om at det er rigtig smart og det kan give en masse fordele, men når det kommer til om du selv skal gøre brug af mulighederne der er med et holdingselskab, så tøver du måske alligevel lidt, for det kan godt lyde stort også at eje et holding, men det behøver ikke at være så stort igen.

Én af de mange fordele der er ved at oprette et holdingselskab

Der kan nævnes rigtig mange gode grunde til at oprette et holdingselskab. Først og fremmest kan det nævnes at der er tale om en helt anden form for beskatning når du sørger for at overføre dit årlige overskud fra din virksomhed og over til holding.

Når du har genereret et overskud i din driftsvirksomhed, vil du nemlig uanset om du hiver pengene ud til dig selv privat eller ej skulle beskattes af dem. Det kan for mange komme som en overraskelse at man skal betale en skat af penge, som man aldrig selv har haft fingrene i, men sådan er det.

Oprettelsen af holding minder om oprettelsen af ApS

Oprettelse af holdingselskab er i og for sig lidt samme proces som når du opretter et ApS. Det er et selskab og der skal udarbejdes de nødvendige stiftelsesdokumenter som ejerbog, vedtægter osv. Du kan let hente skabeloner og inspiration online, men hvis du alligevel føler at du er helt på udebane kan du helt sikkert også finde en god advokat eller lignende der kan hjælpe dig i gang.

En anden fordel der er ved at have et holdingselskab er, at du sikrer dine penge bedre ved at overføre dem til dit holding. Det gør du fordi at du skal se dit ApS som én enhed og dit holding som en anden enhed. Når overskuddet er overført til dit holding, er det dermed ikke nogen værdi for dit ApS længere.

Tænk i værste fald og generationsskifte

Det er rigtig godt, hvis du skulle være nødsaget til at lukke dit ApS af uforudsete årsager. Der kan altid ramme en pandemi eller en træls sygdom som kan spænde ben for virksomheden, og skulle det ske er det smart at have beskyttet de penge der kan beskyttes for kreditorer der må deles om hvad der ellers er af værdi.

Også hvis der er tale om ejerskifte eller generationsskifte er det en klar fordel at have det hele samlet i et holdingselskab, da det let kan deles op i flere andele, så du f.eks. kan lade dine 2 børn overtage biksen når du selv går på pension og dermed lave en familieejet virksomhed.