Diverse nyheder

Hvornår skal du have sporet din bil?

Det kan være, at din bils hjul ikke helt sidder, som de skal. Det kan komme til udtryk på mange forskellige måder.

En bil bliver sporet ved, at man laver en måling af din bils fire hjul. Det gør, at man kan vurdere, om bilens hjul er justeret korrekt og kører, som den skal. Mekanikeren vil dernæst måle hjulenes retning og finde ud af, om alt sidder, som det skal. Mekanikeren skal nemlig finde ud af, om hjulene sidder, som de skal i forhold til fabriksindstillingerne. Sidder hjulene ikke, som de skal, vil mekanikeren anbefale at justere hjulene. På den måde sidder de igen inden for fabriksindstillingernes tolerancegrænse.

Hvorfor er sporing af bil nødvendigt?

Sporing af bil er nødvendigt, fordi det er essentielt for din bil, at den er indstillet korrekt. Risikoen er ellers, at din bil hurtigere slides ned, og at din bil vil køre dårligere. Det gør samtidig også, at du er mindre sikker i trafikken. Når en bil ikke er sporet på den rigtige måde, bliver den både dyrere og mindre miljøvenlig. Det skyldes, at du kommer til at udskifte dens hjul ofte, og så er det også, fordi den kommer til at bruge meget mere benzin. Så det er altså win-win, når du får lavet en god bilsporing: Du sparer penge, og du bliver mere miljøvenlig.

Det anbefales, at du sender din bil til regelmæssig firehjulsmåling. Helst en eller to gange om året. Det gør, at det bliver mere behageligt at køre i den og bidrager ovenikøbet til, at du sparer en masse penge på benzin.

Hvor meget koster det at spore en bil?

Det er ikke, fordi det koster alverden at få sporing af sin bil. Tværtimod. Det koster kun mellem 800 og 1200 kroner. Det kommer an på, hvor du bor i landet. Netop fordi det ikke koster det store at få sporet sin bil, er det smart at få den sporet omkring to gange om året. Det kan af og til være farligt, hvis din bil ikke er sporet korrekt.

Du kan få en masse forskellige tilbud fra forskellige autoværksteder. Det gør, at du lettere får et reelt billede af, hvordan prisniveauet er. Dermed risikerer du ikke at skulle betale for meget.

En god ide vil være at søge autohjælp hos autobutler.dk. De vil kunne give en god opgave på den behandling eller reparation, som du eftersøger.

Når du har brugt siden til at finde tilbud, vil du i god ro og mag kunne gå dem igennem. Dernæst kan du afgøre, hvilket tilbud der passer bedst til dig.

Her er det lidt dyrere at få sporet sin bil

Det er særligt i storbyerne, at det er noget dyrere at tage hånd om en bilsporing. Det skyldes, at der er mange, som vil have deres bil tjekket. Derfor er priserne også det højere. Finder du derimod en bilforhandler uden for de store byer, er det ofte muligt at finde bedre tilbud. Nu er priserne i forvejen ikke voldsomt høje, men du vil alligevel kunne spare op til 50 %, hvis du kigger det rigtige sted.

Få mere info her, hvis sporing af bil lyder som noget for dig.