Diverse nyheder

Jokes er forskellige fra kultur til kultur

Humor er en stor del af den danske kultur, men humor og jokes er faktisk meget forskellige fra kultur til kultur. Lær her hvorfor, og hvordan du kan få folk fra andre lande til at grine.

Derfor er den danske humor meget unik

Den danske humor er meget unik, og det er den primært på grund af vores brug af sarkasme. Det har altid været noget, som danskerne har brugt meget, og som folk fra udlandet ikke helt forstår. Derfor er jokes meget forskellige fra kultur til kultur. Det kan du se, hvis du ser dansk stand-up med danske jokes, som du måske vil grine meget af, fordi det er lige din type for humor. Hvis du tager til England og ser engelsk stand-ups kan du allerede se, hvor stor forskellen er på de forskellige jokes. For det er en hel anden form for jokes, de gør brug af derover.

Der er jo ikke nogen type jokes der er rigtige eller forkerte, det handler bare om at vise, at kulturer er forskellige og det er jokes også. Det kan være, at du synes, at jokes fra USA eller England er sjovere end dem herhjemme i Danmark. Det kan også være, at du slet ikke synes, at jokes fra andre lande er sjove, men at du synes, at de danske jokes er vildt sjove.

Sådan kan du få folk fra andre lande til at grine

Så hvis du har prøvet at være sammen med folk fra andre og fortalt nogle jokes, og hvis de slet ikke har grint, så er det bare kulturforskellen, der er i spil. Hvis du har mange venner fra andre lande og gerne vil underholde og få dem til at grine, så er der mange måder, hvorpå du kan gøre det. Du kan undersøge de forskellige jokes fra de lande, hvor de kommer fra. Se hvordan humoren er, og hvordan de bruger humor i deres hverdag.

På den måde kan du lære, hvad de synes er sjovt, så du kan få dem til at grine. Der er ikke mange fra andre lande, der synes at danske jokes er sjove. De synes ofte, at vi er grove og går over stregen, fordi vi gør meget brug af sarkasme, som er noget, de slet ikke forstår i mange andre lande. Hvilket er lidt sjovt at tænke på, når det er så stor en del af den danske humor.

Derfor er jokes så forskellige

Jokes er forskellige, og du kan også finde folk i Danmark, der ikke synes, at de samme jokes er sjove. Det er igen kulturen, der spiller en stor rolle, selvom kulturforskellen ikke er kæmpe stor i vores lille land.

Her er det primært de forskellige generationer, der har et meget forskelligt syn på jokes og humor. Den ældre generation er mere til Linje 3, hvor den yngre generation er til Ruben Søltoft. Det er vidt forskellig brug af jokes, som et forskelligt publikum synes er sjovt, selvom det er indenfor Danmarks grænser.