Online

Kæmpe stigning i antallet af online kviklån

Online lån har længe været en omdiskuteret størrelse. Men noget tyder på, at danskerne inden for de seneste år har fået øjnene op for muligheden for at låne penge på nettet. I 2018 blev der nemlig udstedt et kviklån til en dansk forbruger hele 358.000 gange. Det er en stigning på 78 procent siden 2017.

Stor vækst

Der er altså tale om en temmelig mærkbar vækst på det online lånemarked, der vidner om en signifikant ændring i indstillingen og kendskabet til online lån i den almene befolkning. En låneudbyder som Nordisk Lån, der blot er en af de mange spillere på markedet har således mærket stor stigning i antallet af kunder. Nordisk Lån tilbyder ligesom de øvrige låneudbydere en hurtig og nem låneproces – hvilket formentlig er de egenskaber, der i høj grad tiltaler danske lånere. Læs mere om Nordisk Lån her.

En åben mulighed på et lukket marked

Forklaringen på de online låns stigende popularitet kan formentlig findes flere steder. Eksperter udpeger blandt andet det faktum, at det er blevet fortsat sværere at låne penge på traditionel vis i de danske banker. Regler og krav er blevet skærpet igen og igen inden for de seneste år, hvilket nu har resulteret i, at det er svært for mange almene danskere at få lov at låne penge i deres bank. Med deres relativt få krav til låneren, udgør de online lån altså en åben mulighed på et ellers lukket marked.

En af fordelene ved online lån er nemlig, at de er tilgængelige for en bred skare af mennesker. Det skyldes altså de relativt få krav, der stilles til låneren. Blandt andet er det som regel i nødvendigt at kunne stille sikkerhed for sit lån, når man låner på nettet, ligesom det heller ikke er nødvendigt at angive, hvad man agter at anvende det lånte beløb til. Find lån uden sikkerhed og undersøg, om et online lån også kunne være noget for dig.

Mange lånemuligheder

Det er ikke kun inden for de seneste år, at de online låns popularitet er steget mærkbart. Siden lånene første gang kom på markedet, er de blevet gradvis mere udbredte. Det har resulteret i, at flere online låneudbydere med tiden har tilsluttet sig markedet. I dag findes en hel række af forskellige udbydere, man som låner kan vælge imellem. Det har skærpet konkurrencen og dermed fremmet vilkårene for låneren. Men det har også gjort det danske online lånemarked sværere at få overblik over. Rundt omkring på nettet findes dog sammenligningstjenester, der gør det muligt at skabe et overblik over de forskellige udbydere, og hvad de hver især kan tilbyde, hvad angår rente, løbetid, aldersgrænse, lånebeløb og så videre.