EU

Kan det betale sig at få lavet tænder i andre EU-lande?

Det kan være fristende at rejse til udlandet, hvis man skal have lavet større ting på tænderne. Det kan være dyrt at gå til tandlæge, og mange vil gøre meget for at spare på tandlægeregningerne. I jagten på en billig tandlæge, kan man dog hurtigt ende i den anden grøft. Læs her mere om at få lavet tænder i andre EU-lande, og bliv klogere på dine muligheder.

Regler for tilskud

Det er rigtigt, at du kan få tilskud i andre EU-lande, men du skal selv betale hele regningen først, og så kan du søge om tilskuddet bagefter. Det betyder, at du skal have flere penge op af lommen til at starte med.

Det kan være, at det ikke er et problem, men det er en længere proces.

Alternativer

Hvis du mangler en billig tandlæge, kan det altså også være en god idé at kigge i Danmark. Der er nemlig mange danske tandlæger, som er begyndt at have konkurrencedygtige priser.

Det er også nogle gange muligt at lave en aftale med tandlægen om afbetaling, så du ikke betaler det hele på én gang.

Derfor er det godt at vælge en dansk tandlæge

Selv hvis du er heldig og finder en god, billig tandlæge i udlandet, så kan der opstå problemer med sproget. Lige meget hvor gode I er til for eksempel engelsk, så kan der hurtigere opstå misforståelser.

Der kan også altid opstå komplikationer, og så er det altså nemmere og bedre at få det ordnet af den tandlæge, som har lavet arbejdet.

Så skal du ikke til at rejse igen eller forklare egen tandlæge, hvad du har fået lavet og hvor.

Snak med din tandlæge

Din egen tandlæge ved godt, at det tit er mange penge, som man skal have op af lommen ved dem. Det kan derfor altid være godt at snakke med sin egen tandlæge, så I måske kan finde en løsning, som kan fungere for jer begge. Måske kan arbejdet vente lidt, mens du sparer op, eller måske kan du betale i små portioner. En god tandlæge i Danmark kan altså også være en billig tandlæge. Man kan også ringe rundt til tandlæger i området og spørge til deres priser. De vil også gerne have kunder, så de kan måske lave et godt tilbud på arbejdet. Man kan altid spørge.

Write A Comment