Diverse nyheder

King Charles Spaniel – din familievenlige ven der passer på huset

Det kan godt være det ikke er den største hund, men en Cavalier King Charles Spaniel har både hjerne og hjerte.

Den er grundlæggende både kontaktsøgende og positiv af sind, og langt overvejende både venlig og kærlig – en hund der elsker at lege, røre sig og ikke mindst både at få opmærksomhed og belønninger.

Hvis du husker at føre en konsekvent opdragelse, og at udøve autoritet over hunden, så kan du have en tro følgesvend for livet, af den slags der hellere vil ligge hos dig end i sin kurv.

I skrivende stund findes der 20.000 hunde af racen i Danmark, så den er vældig populær generelt.

Den er både familieegnet og god mod børn

En spaniel vil være dig tro og følge med dig overalt. Den er rolig af natur og sætter virkelig pris på at være sammen med sine mennesker, ikke mindst fordi den siden 1800-tallet har været avlet specifikt til at være en selskabshund, og det viser sig i dens adfærd i dag.

Det er en klog hund, der gerne vil glæde dig som ejer, og den tilpasser sig normalt vaner og rytmer, der passer til familiens egne.

Hvis du har for vane at sætte dig i en sofa om aftenen, så er der overvejende sandsynlighed for, at hunden vil sætte sig op ved siden af dig. Og hvis det er sådan, at I går aftentur på samme tidspunkt hver dag, så er det noget, du vil kunne mærke på hunden.

Den kan også sagtens lege med børn, og der bliver virkelig skabt relation mellem hund og barn, når de leger sammen. Men de kan også sagtens sidde sammen, hvis der bliver set fjernsyn eller lavet lektier.

Lydig og nem at træne

Det er ikke nogen hemmelighed, at hunden er nemmest at præge, mens den er ung, hvor det normalt defineres som de første 4 måneder af hundens levetid. Så der skal indarbejdes fornuftige vaner på kort tid, men det kan betale sig.

Husk dog at vise hunden tålmodighed – den skal have en fast hånd, men du skal helst ikke være brutal eller presse den for meget for at få tingene igennem, men i stedet belønne og kæle for den.

Til gengæld får du så en ven af familien, der vil være der for jer alle, og det i en forventet levealder på 10-14 år, så I har god tid til at være sammen igennem livet.