Diverse nyheder

LED belysning er bedre for miljøet og din økonomi

At benytte LED belysning er de senere år blevet mere og mere udbredt i de danske hjem. Det er det af flere grunde. Først og fremmes er det billigere. Men det er heldigvis også rigtigt godt for miljøet.

Hvad er LED?

LEB bestyder Light Emitting Diode. Altså en lysdiode der via elektrisk energi bliver omdannet til lysenergi. En lysdiode er en simpel form halvleder i et særligt materiale, hvor den ene side har et overskud af elektroner, men den modsatte side har huller, hvor de ekstra elektroner kan falde ned i. Det er denne bevægelse der frigiver fotoner og dermed giver lys.

Spar penge på El-regningen

En af de store fordele ved at benytte LED-lys i forhold til almindelige glødepærer er, at de bruger mindre strøm. Som Fyens Stiftstidende skriver her kan det at skifte til LED gøre en stor forskel, og faktisk kan du komme til at spare flere tusinde kroner på din elregning. Og naturligvis bliver besparelse større jo flere steder, hvor du skifter til LED-pærer.

Så meget kan du spare

De danske elpriser er stigende, og en stadig stor udgiftspost for rigtig mange danskere. Den gennemsnitlig danske elpris per megawatt-time lå på omtrent de 3.002 kr. i slutningen af 2021. Dette er en enorm stigning i forhold til blot et par måneder tidligere. Dermed er der virkelig store muligheder for at spare rigtig mange penge via at skifte til LED-belysning.

Køb online

Som så mange andre ting kan det med LED-lys også betale sig at købe det online. Du kan i ro og mag sidde i sofaen og udvælge det, du ønsker hos EasyLight, og stille let og vælge lige præcis det der passer til dit behov. Det er både hvis du ønsker LED til hjemmet, men også til din bil, din cykel eller ovenikøbet til haven. Og det er altid muligt at få råd og vejledning inden du køber, så du kan komme videre i din proces.

Fremtidens lyskilde

De fleste er enige om at LED er fremtidens lyskilde. Og teknologien bliver hele tiden bedre og bedre. Allerede nu er det blevet en integreret del af langt de fleste danske hjem. De første år var lyset blåt og ikke særligt rart, men nu er det udviklet til at give en meget bedre stemning. Dårlige LED-pærer findes stort set ikke mere, og der er ingen grund til at vælge glødepærer.