Diverse nyheder

Mystery rooms – den nye trend

Mystery rooms, også kendt som escape rooms, har du helt sikkert hørt en del til på det seneste. Det er i korte træk rum som du bliver låst inde i, og så skal dig og dine holdkammerater løse en masse forskellige gåder, for at finde ud af hvordan i kommer ud.

Der findes mystery rooms i mange forskellige afskygninger. Efter rummene har taget fart i popularitet, er de blevet kopieret med alverdens forskellige temaer. Der er de klassiske mordmysterie rum, hvor du kun kan finde nøglen til døren ved at finde ud af hvem morderen er.

Der er rum med simple gåder lavet til familier med mindre børn, så de også kan være med. Der er ekstremt komplicerede mystery rooms til veteraner der kan lide en god udfordring. Der er noget for alle, ligegyldigt alder og køn. Det er nok lige præcis derfor de er blevet en så stor ny trend.

Et mystery room er perfekt til teambuilding

Har du et nyt hold medarbejdere du gerne vil have slået sammen, eller synes du dine medarbejdere er begyndt at drive lidt fra hinanden, så er et Mystery Room det perfekte sted at samle dem.

For at løse mysteriet og slippe ud af rummet, er man nødt til at arbejde sammen. Nu flere hoveder der tænker, nu større er chance for at mysteriet bliver løst. Som et ekstra pres er flere af rummene på tid.

Det kan være fordi der ifølge narrativet er en bombe i det andet rum, og får man ikke flygtet ud af rummet inden den springer i luften, så dør man. Det er selvfølgelig alt sammen en leg, men lyden og tanken om en tikkende bombe giver nu alligevel et skub.

At arbejde sammen i en presset situation kan hurtigt få folk tætte på hinanden, og det vil give dine medarbejdere noget at snakke om sammen i pausen når de møder ind på arbejde til deres næste vagt.

Et godt bud på en polterabend aktivitet

Et mystery room kan ikke kun bruges til at føre medarbejdere tættere sammen, men fungere også fantastisk som god underholdning til en polterabend eller anden festlig lejlighed.

Som sagt har flere af rummene et tema og en baggrundshistorie for hvorfor i er i rummet, hvilket mysterium i skal løse og hvorfor det er så vigtigt at i slipper ud i tide.

Alle mennesker kan lide en god historie og selvom det måske kan lyde fjollet – man ved jo det ikke er rigtigt – kan man blive helt opslugt af historien alligevel. Det er det samme princip som når man bliver opslugt af en god film, et teaterstykke eller at nogen elsker at gå til rollespil. Det er jo også alt sammen blot fantasi og lege for voksne, men mange giver alligevel sig selv over til det hundrede procent.

I et Mystery Room eksistere den samme historie fortælling og nu får du lov til at være en aktiv del af den. Du sidder ikke i et biograf sæde og ser helten løse diverse gåder, det er nu din tur til at være helten.