Diverse nyheder

Nu bliver det lettere at sammenligne priser på dæk og fælge

Når du har brug for nye dæk eller fælge til din bil, så kan det være lidt af et mareridt at finde rundt i de mange online tilbud. Det starter med størrelserne. Medmindre du er ekspert, så lyder de umiddelbart meget kryptiske. Det er ikke noget du bare husker, hvis ikke du har til dagligt med dæk og fælge at gøre.

For at gøre det endnu mere forvirrende, så bruger forskellige websider forskellige standarder. De lister deres dæk og fælge på forskellige måder. Det gør det svært at sammenligne priser for at finde frem til de bedste tilbud. Det er netop muligheden for hurtigt at kunne sammenligne forskellige modeller og priser, der gør det attraktivt at handle online.

Heldigvis er det nu ved at ændre sig.

En ny spiller er på banen

Der findes mange prissammenlignings portaler. De gør det nemt for dig at sammenligne produkter og priser på tværs af fabrikanter og forhandlere. EDBpriser.dk var den første. Denne legendariske side har siden hen stået model for mange andre af slagsen.

Der findes også meta- prissammenligningsportaler som Pricerunner. Der kan du sammenligne priser på tværs af næsten alverdens varer. Men når en portal er så stor, så går det ud over præcisionen. Det er vigtigt med prissammenlignings portaler der arbejder indenfor en bestemt branche.

Det er netop hvad alupriser.dk er.

God webdesign og overskuelig struktur

Det er afgørende vigtigt for en prissammenlignings portal, at den er veldesignet. Sådan en portal er faktisk en kæmpe database. Det kan være svært at finde rundt i en database med mage tusinder datafelter.

Portalen skal være designet sådan, at du kan vælge flere indgangsvinkler. Til dæk fx vil det typisk starte med at du vælger mellem sommer- og vinterdæk.

Kunsten med at finde rundt i en stor database er udelukkelsesprincippet. Du skal hurtigt kunne eliminere de irrelevante og mindre relevante ting. På den måde afgrænser du dine valgmuligheder indtil de bliver overskuelige. Ved at vælge mellem vinter- og sommerdæk, har du med et klik allerede elimineret 50% af valgmulighederne.

Kom hurtigt frem til de interessante produkter

Sådan fortsætter du. Nu kan du enten indgive bilmærke og årgang, eller registreringsnummeret. Men du kan også søge efter størrelse og dækfabrikant. Det er sådan set ikke så vigtigt, hvilken vej du går, når portalen har en god struktur.