Diverse nyheder

Oktoberfest i Danmark

Når man tænker på Oktoberfest, er det som regel noget, man forbinder med Tyskland. Men Danmark tager skam også del i festen. Der er rundt om i landet nemlig mange byer, der efterhånden holder store arrangementer. Blandt de større byer, kan både København, Kolding og Roskilde nævnes. Så har man lyst til øl og hygge i oktober måned, er det bare med at finde den nærmeste fest. Selvom det er en tysk tradition, er der ingen der stopper de ølglade danskere i at holde en fest hvert år. Nogle gange har man bare brug for en undskyldning til at drikke øl. Og Oktoberfest er da den perfekte anledning til dette. Det er bare afsted, og så ellers drikke nogle øl med vennerne.

Sådan klargør du dig til festen

Vil man se lidt festlig ud til arrangementet, kan der heldigvis købes utallige kostumer på nettet. Man kan blandt andet købe lederhosen, tyrolerhatte, knæstrømper, tyrolerkjoler og meget mere. Føler man sig ikke klædt ordentligt på til Oktoberfesten, er der masser af muligheder. Selvfølgelig er det ikke et krav at klæde sig på til anledningen. Mange kommer bare i almindeligt tøj for at hygge sig med venner eller familie. Men for dem der går op i det, er det et must. Og selvfølgelig de mange mennesker der arbejder i de forskellige boder osv. Så er det hele også meget mere festligt for gæsterne.

Gammel tradition

Oktoberfesten stammer helt tilbage fra år 1810 og blev for første gang afholdt i München. Den 12. oktober 1810, blev kronprins Ludwig og prinsesse Thereses bryllup nemlig fejret, og sådan opstod festen altså. Lige siden er traditionen blev afholdt næsten hvert år, med få undtagelser. Til dags dato er det over 200 år siden, at festen for første gang blev holdt. Lige siden dengang er det blevet større og større. Der deltager omkring seks millioner mennesker i den årelige Oktoberfest i München. Og dette er Tyskland alene. På verdensplan er tallene en del højere, da flere og flere lande holder Oktoberfest.

Har man brug for en pause fra øllen til festen, er der også meget andet at lave. Der er blandt andet forlystelser, forskellige spil og meget mere. Når det er tid til frokost eller aftensmad, er der forskellig traditionelle tyske retter. Selvfølgelig med øl til – det er jo Oktoberfest. Det kommer næppe som en overraskelse, at der bliver drukket store mængder øl til denne begivenhed. I 2013 blev der drukket hele 7.7 liter øl. Og dette er i München. På verdensplan er tallet nok en hel del højere. Oktoberfest varer typisk 17 eller 18 dage. Så er kalenderen godt fyldt op, har du altså over to uger til at nå det. For den mest autentiske oplevelse, bliver man nok nødt til at tage til Tyskland. Men er man bare til fest og glade dage, er det klart oplevelsen værd at finde en by, der afholder Oktoberfest i Danmark. Lige meget om man er i Tyskland eller Danmark, er en kæmpe gruppe glade mennesker og uendelige mængder af øl altid sjovt.