Uncategorized

Dette kan der ske, hvis du ikke renser dine tagrender

Er du husejer? Så har du med garanti også tagrender på dit hus (ellers er det faktisk noget, du med det samme bør få kigget på!). Men husker du også at holde øje med dine tagrender for at se, hvor meget skidt, snavs og blade der er deri? Det er måske ikke lige dér, man oftest stikker snuden op, men det kan faktisk være vigtigt, at man sørger for at kravle op på stigen for at kigge nogle gange. Ellers kan det være, at du opdager det, fordi der begynder at løbe vand ned på siden af huset – og det er ikke godt!

 regn-paa-tagrende

Hvorfor er der tagrender på huset?

Der er tagrender installeret på huse i Danmark, fordi vi med tagrender sørger for, at det vand, der falder ned fra himlen, igen lander nede i vores grundvand, hvor tagrenden fører det hen. Hvis tagrenden er fyldt med skidt og snavs, så er det logisk, at vandet ikke kan få passage, og at tagrenden ikke kan fungere efter hensigt. Men hvad er det egentlig, der kan ske, hvis man ikke holder øje med sine tagrender?

Du kan ødelægge væggen

Man skulle tro, at et hus i Danmark kunne holde til at blive vådt – og det kan de naturligvis også til en vis grad. Men det er aldrig godt for væggen, hvis der på grund af en stoppet tagrende bliver ved med at rende ned ad væggen, så den konstant er våd. Det kan faktisk ende med, at man bliver nødt til at ”skralde” væggen ned og bygge den op igen forfra. Så er det altså en del nemmere, hvis man lige sørger for at tømme sine tagrender.

 is-paa-tagrende

Hvordan tømmer man sine tagrender?

Du kan gå helt lavpraktisk til værks med stige, spand og handsker. Så kravler du bare op og fjerner det. Men det kan være en ækel opgave, og man skal ikke være sart. Ellers kan man også være smart og i stedet for bestille tagrenderensning til sit hus. Så kommer der professionelle fagfolk ud, og de sørger for, at dine tagrender igen er frie, så vandet kan løbe igennem.

Pas på frostsprængninger på huset

Men der kan også ske flere ting, hvis man ikke bestiller tagrenderensning til sit hjem. Du kan f.eks. risikere, at der kommer frostsprængninger på dit hus, hvis der er nogle små revner, hvor vand kan komme til at sidde. Når det bliver minusgrader, så udvides vand jo nemlig, og dette kan resultere i frostsprængninger på husets facade.

Write A Comment