Når du tager et lån på nettet, risikerer du at betale mere end det, du havde regnet med. Herunder får du et indblik i, hvad du skal være opmærksom på, og hvor dyrt et lån på 5.000 kroner kan ende med at blive.
Det kan være fristende at låne 5000 kroner på nettet, hvis du mangler penge, eller der er en ting, du bare absolut må have fingrene i, selvom du ikke har råd. Dog kan det være en god idé at sætte dig grundigt ind i tingene, inden du låner, så du er klar over, hvilke risici der kan være forbundet med det.
Herunder får du indsigt i, hvor meget du kan ende med at skylde, hvis du tager et lån på 5.000 kroner. Det kan betale sig at sætte sig ordentligt ind i de forskellige låneudbyderes betingelser, inden du låner.
Brug en tjeneste til at sammenligne lån
Du kan sammenligne priser ved at anvende en tjeneste som hæveautomaten.dk. Her kan du danne dig et overblik over de muligheder, du har, samt hvor meget det vil ende med at koste dig, når du låner et bestemt beløb.
Ved at sammenligne de forskellige tilbud, får du hurtigt indsigt i, hvor meget det ender med at koste dig, når du vil låne 5000 kr. online. Du bør dog aldrig stole blindt på sådanne services, da de opdateres manuelt, hvorfor der kan være et mismatch med den information, du finder her, og den information der rent faktisk er gældende i betingelserne hos den givne låneudbyder.
Kig efter ÅOP
ÅOP eller årlige omkostninger i procent er et begreb, der dækker over, hvor mange procent du skal betale tilbage på dit lån. Det giver et godt billede af, hvor meget du ender med at betale for at låne pengene. Det er nemlig ikke kun det beløb, du låner, du skal betale tilbage.
Låneudbyderen skal også tjene penge. Det gør de ved at tilbyde lån til en rente, der ofte er ret høj. Nye regler omkring loft på dit lån er dog på vej, så de ikke må overstige 35 procent af det beløb, du har lånt.
Tidligere var der ellers tale om, at der skulle gå minimum 48 timer, før pengene måtte blive udbetalt til din konto, hvilket du kan se i denne kilde. Den regel nåede aldrig at træde i kraft og er sidenhen blevet erstattet af de nye regler, der blandt andet omhandler restriktioner i forhold til ÅOP.