Diverse nyheder

Sådan giver du din guldklump den bedste start på tilværelsen

Hvis du som forældre ikke spørger dig selv, hvordan kan jeg give mit barn en god start på livet, er der muligvis noget galt. For selvfølgelig ville alle forældre have, at deres børn skal få et godt og sundt liv. Hvorfor ellers blive forælder?

Hvad er så det gode liv, den gode opvækst, som de skal have? Her i artiklen kan du få nogle bud på, hvad der kan styrke dit barns læring, humør og kendskab til livet. Hvis det så kun er et af rådene, der passer til din familie, så er et bedre end ingen.  

Få rytmen ind i kroppen fra starten

Rytmik og bevægelse er grundstenene til et godt liv. Om det så er via dans, fodbold, gymnastik, atletik eller noget femte er ligegyldigt. Det at bevæge sin krop har en positiv indvirken på din psyke. Samtidig giver det flere år på bagen og en stærk krop, der kan holde til modvind.

Hvis du vil i gang med babyrytmik helt fra baby ben af, så er https://pernilles-boerne-babyrytmik.dk/ værd at tjekke ud. Her kan du være med til at give dig dit barn god rytmisk start på livet.

Det er sjovt at bevæge sig, og det ved babyen også godt. Det er først, når vi bliver ældre, at vi kan glemme det igen. Samfundet er indrettet efter, at vi sidder mere og mere stille. Desværre er det sjældent noget, der bidrager til trivslen i livet.

pige

Brug den frie bevægelighed til kulturelle møder

Et helt andet råd er at få barnet ud at møde nye kulturer. Det kunne være på sommerferie, eller det kunne være et ophold i udlandet i nogle år. Hvis det lader sig gøre med arbejdet.

Det vil ikke kun lære barnet noget om livet og kulturelle møder, men også forældrene. Det giver barnet et kendskab til et andet sprog, til en anden kultur, en anden måde at se på tilværelsen på. Barnet styrkes i sine kulturelle færdigheder ved at opdage, at vores sociale liv ikke kun kan tage sig ud på én bestemt måde. En fantastisk lektie at have med sig videre ud i livet.

Leg og musik styrker hjernen

I tråd med bevægelsen er leg og musik også fantastiske instrumenter til en god opdragelse. Babyer og børn elsker at lege – næsten alle sammen. Vi lærer, når vi leger. Vi sætter grænser og kan forstå verden på en sjov og anderledes måde.

Her er musik også fantastisk. Enten at høre en masse musik eller også selv at få et instrument i hånden. At lære et instrument er en gave for livet, som ud kan give dit barn.