Diverse nyheder

Sådan investerer du i europæiske aktier

Investerer du udelukkende i danske aktier og ejendomme? Så er det måske på høje tide, at du overvejer at kigge lidt udenfor landets grænser næste gang, du skal vælge en aktie. Der findes masser af spændende aktier på de forskellige børser rundt omkring i Europa, og ved udelukkende at købe aktier i danske virksomheder begrænser du ganske enkelt dine muligheder for at opnå højest mulige afkast. For at hjælpe dig lidt på vej, har vi her lavet en quickguide til, hvordan du kommer i gang med at investere i europæiske aktier.

Find den rigtige børsmægler

Hvis du skal handle med aktier i Europa, er første skridt at finde en mægler, der giver dig mulighed for at handle på de europæiske børser, hvis du da ikke allerede har muligheden hos din nuværende broker. Her skal du være opmærksom på, at der kan være stor forskel på hvilke europæiske børser, de forskellige online børsmæglere tilbyde at handle på. Vælg som minimum en børsmægler, der tilbyder handel på de største europæiske børser som f.eks. London og Frankfurt, men overvej også, om ikke det kan være en fordel at have andre børser at vælge imellem også; f.eks. Frankrig, Holland og Belgien. Igen – jo flere børser, jo større udvalg af aktier at vælge imellem. Hvis du vil se et eksempel på en børsmægler med et enormt udvalg af aktiemarkeder i Europa, så besøg hjemmesiden her.

Find de rette aktier

Når først du har fået adgang til de europæiske børser, er næste skridt at finde frem til de aktier, du gerne vil investere i. Her kender du formentligt ikke til aktierne – i hvert fald ikke dem alle – på samme måde, som du kender de danske børsnoterede aktier, men det skal du ikke lade dig skræmme af. Der er masser af muligheder for at finde informationer om de enkelte selskaber; ikke mindst i deres års- og kvartalsrapporter. Mangler du et sted at starte, kan du evt. gå i gang med at se nærmere de største indeks med de mest handlede aktier i de enkelte lande.

Lidt om valutakurser

En sidste ting, du skal være opmærksom på, inden du handler, er at aktierne købes i de lokale valutaer. Det gør selvfølgelig ikke noget så længe, at du handler i lande, der har euro, da den danske krone er bundet til euroen via fastkurspolitik. Handler du derimod med aktier i lande uden euro, løber du en risiko ift. de valutakursforskelle, der kan opstå. Det kan du selvfølgelig både tjene eller tabe penge på – det er blot vigtigt, at du er opmærksom herpå inden, du går i gang med at handle.