Diverse nyheder

Sådan planlægger du den perfekte rejse til Sri Lanka

Hvis du leder efter smukke badestrande, unik natur og gammel historie, er det muligvis til Sri Lanka din næste ferie skal gå. Sri Lanka er desuden heller endnu ikke én af de mest populære feriedestinationer, hvilket betyder du ikke bliver sværmet om af en horde af turister. Sri Lanka er den perfekte destination, hvis du har behov for afslapning i smukke omgivelser.

Der er dog, som altid er tilfældet når man rejser, visse ting der er vigtige at holde in mente inden du begiver dig af sted på din ferie til Sri Lanka. For at din tur skal blive helt perfekte, er det vigtigt at du planlægger visse elementer i god tid.

Eksempelvis skal du have styr på dine vaccinationer. Herunder skal du have vaccinationerne for gul feber (afhængigt af området), Hepatitis A, stivkrampe og Tyfus. Vaccinationer er naturligvis helt essentielle at have, for at man skal få en god ferie.

Hold godt styr på visumreglerne

Inden du rejser ind i Sri Lanka, skal du have grundigt styr på visumreglerne. Man kommer nemlig slet ikke ind i landet, hvis ikke du har et visum. Sri Lanka er dog heldigvis ikke et af de lande, hvor det rent faktisk er vanskeligt at anskaffe sig et visum.

Dit visum til Sri Lanka er typisk gyldigt i 6 måneder fra det er bestilt, hvorfor du sagtens kan bestille det i god tid. Når du bestiller skal du være sikker på, at dit pas ikke udløber inden 6 måneder fra hjemrejsedato.

Der er  en række forskellige typer visum du kan vælge imellem, når du er inde på hjemmesiden. Her skal du blot vælge et almindeligt turistvisum, hvis det bare er en ferie du skal på. Med et turistvisum kan du blive i landet i 30 dage og rejse ind i landet to gange. Hvis dit ophold skal være længere, er det ikke nok med dette standard turist visum – også selvom du blot er en turist.

Planlæg dine aktiviteter i god tid – og kend vejret!

Sri Lanka er en varm destination og du bør uden tvivl pakke efter et par varme dage. Der er naturligvis undtagelser til denne regel, hvorfor det altid er en god idé at checke temperaturen og nedbørssituationen et par dage inden afrejse. Der er ingen grund til at blive fanget i en tropisk storm og kun have klipklappere med.

Der er mange aktivitetsmuligheder som besøgende i Sri Lanka. Herunder kan der blandt andet nævnes elefantbesøg, grottetempler, buddhistiske helligsteder, strande og nationalparker. Sri Lanka mangler ikke underholdning, hvilket betyder at du er nødt til at tage nogle aktive fravalg. Du kommer desværre ikke til at kunne nå det hele på dit første visit. Derfor er det måske en idé at træffe disse beslutninger hjemmefra, så du ikke behøver at træffe dem dernede. På denne måde kan du slappe helt af når du først er ankommet og blot nyde det program, du selv har lagt. Spild ikke din ferie i Sri Lanka på at planlægge.