Diverse nyheder

Sådan skaber du en rå stil i dit hjem

Moden inden for boligindretning skifter meget, men der er nogle elementer, som bare hænger ved i rigtig mange år. Det gælder især inden for lamper, hvor både den velkendte PH lampe og industrilampen har fået sit tag i befolkningen. Der er generelt meget som er blevet så fint, hvidt og rent i lokket grunden den meget minimalistiske og simple stil, som mange benytter sig af i dagens Danmark. For manges vedkommende kommer der dog til at mange noget – det hele kommer til at se for fint ud med sine pastelfarver, hvis ikke der kommer et afbræk til at give det finde lidt modspil.

Industrilamper giver en nostalgisk og historisk stemning i hjemmet

Det er her, industrilamper kommer ind i billedet. De tager pludselig et stykke historie med ind i hjemmet, som ellers emmer af nyt og pænt. Industrilamperne er et symbol på en anden tid, hvor mange ting var mere simple, og hvor der ikke var så meget elektronik omkring os. De udstråler nostalgi og tilstedeværelse.

Industrilamper i alverdens variationer og spændende designs

Man kan finde mange forskellige typer af industrilamper, som passer til forskellige behov. Når man har en idé om, at man gerne vil have fat i en industrilampe til at give et mere råt look, så skal man først og fremmest finde ud af, om den skal stå for grundbelysningen, eller om den blot er tiltænkt som et designmæssigt indspark, der skal anvendes til hyggebelysning. Industrilamper findes både som loft, væg, gulv, – og bord lamper. Man kan skabe en rigtig hyggelig krog med en industrilampe.

Sådan kan du anvende industrilamper til at sprede stemning i praksis

Lad os tage et eksempel på en lækker, dekorativ opsætning: Vælg en skænk eller en hylde i enten malet hvid eller mørkt træ. Herpå sætter du din industrilampe og en lille plante, eksempelvis en kaktus, bare i miniudgave, så den ikke kommer til at ligne et helt gartneri og tage fokus væk fra industrilampen. Tag derefter et stearinlys eller et LED lys, som er sat ind i en lille lanterne, der meget vel matcher industrilampen. Sæt også gerne et sort/hvid billede i mindre udgave ved siden af. Så har du pludselig din egen lille tidslomme, som emmer af hygge.

Det pæne og det rå komplimenterer hinanden på bedste vis

Den lidt mere gammeldags og rå stil er generelt blevet meget populær. Mange af de, som har industrilamper, har også lignende stilistiske genstande såsom rustne tavler med gode ordspil eller huskeregler, ligesom vægure af mere gammeldags look, der minder lidt om en gammeldags banegård, er blevet meget populære.

Det industrielle look og de øvrige indretningsgenstande fra en anden tid er altså blevet et moderne opgør mod det alt for pæne, og det pæne og det rå lever sammen i bedste velgående, side om side i et perfekt og stemningsfyldt design. Man kan derfor sagtens have pastelfarver på nogle af væggene og et strømlinet design, selvom man tilføjer en industrilampe og andet mere rå dekoration.