Diverse nyheder

Skab trivsel for din hest med hestestrøelse

Engang var det halm, som blev brugt til at skabe tørt liggeunderlag for hesten i stalden. I dag findes der forskellige udgaver af heste strøelse, som har forskellige egenskaber og formål.

Når du skal vælge den rette strøelse for din hest, skal du blandt andet vælge produkt i forhold til krav til sugeevne, pris samt omfang af anvendelsesmuligheder.

Få kendskab til de forskellige materialer til heste strøelse

Det er afgørende for trivslen hos din hest, at den har de mest komfortable forhold i standen. Den skal kunne lægge sig blødt til rette på jorden på et skånsomt materiale. Derudover skal den kunne bevæge sig rundt i båsen på et fjedrende materiale, så dens led skånes mest muligt.

Heste strøelse er beregnet til at give din hest de fysisk bedste forhold under opstaldning. Materialet skal både være blødt, og det skal have en god sugeevne. Det skal kunne opsuge urin, så din hest skånes mod fugt og sygdomme i form af sur stråle.

Hvor halm engang var det eneste materiale, som blev brugt i stalden, har du i dag flere produktmuligheder.

Iblandt de primære materialer for strøelse til hestestalde findes:

  • Træpiller
  • Spåner

Træpiller er et funktionelt materiale til strøelse. De små, hårde piller knuses let af hesten, så der skabes et blødt og fjedrende underlag. Materialet har fordele for både hest og ejer. Træpiller har en høj sugeevne og er et økonomisk materiale. Det er nemt at muge ud i en stand med træpiller som strøelse, da de ubrugte og tørre træpiller vil glide af og forblive på jorden.

For dig som ejer kan det have betydning, at træpiller giver et behageligt, lyst miljø i standen.

Spåner er et populært materialevalg som følge af prisen. Der skal bruges meget strøelse hos en hest, og når der dagligt skal muges ud, har økonomien stor betydning. Spåner har en ekstrahøj sugeevne, som kan beskytte din hest mod sur stråle.

Heste strøelse skal skabe værdi for dig og din hest

Det er fleksibelt og nemt at bestille heste strøelse, når du handler på nettet. Her kan du bestille den mængde, som du har brug for i forhold til at skabe det bedste miljø i hestestalden. Der kan være forskel på, hvor meget strøelse på har brug for af enten træpiller eller spåner.

Du kan eventuelt vælge at kombinere de 2 materialer, så du mindsker møddingen. Når du bestiller strøelse, skal du sørge for at vælge kvalitetsmaterialer. Det er f.eks. vigtigt, at spånerne er skabt i grov struktur, så din hest undgår at blive stukket.

Det skal være nemt og bekvemt for dig som ejer at skabe de bedste og mest sunde forhold i hestestanden. Når du vælger din strøelse, skal du også forholde dig til de praktiske aspekter ved de forskellige materialer. Dette gælder i forhold til både at lægge strøelsen og at fjerne den beskidte strøelse igen.

Anvendelse, sugeevne, mængde og type er de forhold, som du skal vælge din rette strøelse i forhold til.