Diverse nyheder

Sommerferie – Inspiration til aktiviteter i det fri

For mange står den på sommerferie i Danmark og selvom ferie giver anledning til afslapning og komme ned i gear, så kan det også medføre kedsomhed hvis ikke man har nogle gode aktiviteter planlagt. Sommerhuse i Danmark står i høj kurs og der er nok allerede mange der har indfundet sig med en vaskeægte staycation. Heldigvis har Danmark rigtig meget at byde på, og her får du nogle ideer og inspiration til aktiviteter du kan lave i sommerferien.

Tag på fisketur

Der findes uanede af gode steder at fiske i Danmark og det er en (næsten) gratis aktivitet. Det kræver kun lidt udstyr og madding. Du kan både fiske langs kysten, i et vandløb eller ved en af de mange søbredder. Du kan også besøge en af de mange Put and Take søer der findes rundt omkring i landet. At fiske er en hyggelig aktivitet med familien og en god måde at tilbringe kvalitetstid sammen i det fri. Det er nemt at komme i gang med at fiske og kræver ikke den store investering i grej.

Lær at surfe

Yes, Danmark er faktisk et rigtig godt sted at lære at surfe.. Det kræver du har mod på en tur til den jyske vestkyst hvor du uden tvivl finder de bedste bøjler. Her kan du besøge en af de mange hyggelige byer der byder på udlejning af surfbræt og undervisning i at surfe. Det kan også lade sig gøre udvalgte steder på Sjælland. At surfe er en sjov aktivitet og en god motionsform og det er aldrig for sent at komme i gang. Alle kan lære at surfe og det behøver ikke koste en formue at komme igang. Det mest kendte sted i Danmark at surfe er “Cold Hawaii” i Klitmøller ved Thy. Her kan du leje surfbræt, våddragt og sko, og få undervisning.

Tag på telttur

Tag på telttur i det fri. Lav mad under åben himmel og mærk naturen helt tæt på. At tage på en telttur er den ultimative frihed, langt fra hverdagens stress og jag. Hvis du er til den bekvemme version kan du slå telt op på en af de mange gode campingpladser i landet og have adgang til bad, toilet mv. Alternativt findes der fri teltning i udvalgte danske skove. Du kan sætte dig ind i de gældende regler omkring fri teltning hos Naturstyrelsen. Når du skal på telttur er det vigtigt du husker det vigtigste grej og naturligvis et godt telt. Læs mere her.

Gå på skattejagt

Skattejagt er godt til børn eller voksne med en barnlig sjæl. Du kan arrangere en skattejagt ved at “gemme” en række skatte i din have, i skoven eller andre steder i dit lokalområde. Tegn herefter et skattekort som skal bruges af deltagerne i skattejagten til at finde frem til den anbragte skatte. En sjov aktivitet for familien der kan være med til at skabe lidt spænding og udfordring til sommerferien. Du kan også gå på en “rigtig” skattejagt. Forstået på den måde, at du ikke arrangerer den på forhånd. Det kan du gøre ved at købe en metaldetektor og så ellers gå langs stranden, i skoven eller på marker og lede efter rigtige mønter. Måske finder du noget værdifuldt eller mønter fra gammel tid.

Drageflyvning

Drageflyvning er den ideelle sommerferie aktivitet med sine børn. Det blæser oftest godt i Danmark, også om sommeren. Drageflyvning er sjovt og udfordrende og der kan gå timevis med at lære at mestre sin drage og lave tricks og lign. Den hurtige og nemme løsning til drageflyvning er at købe en færdiglavet drage i dit lokale supermarked. Men du kan også kaste dig ud i, at bygge din egen drage derhjemme. Ligeledes en sjov og lærerig aktivitet du kan lave med dine børn og som giver anledning til timevis af underholdning.

Tag på picnic i skoven

En hyggelig aktivitet med din kæreste eller hele familien. Nu hvor de fleste restauranter holder lukket så skal det jo ikke afholde en fra, at “gå ud” at spise. Fyld en god picnic kurv med med brød, ost, pålæg mv. og en køletaske med kolde drikkevarer. Tag et tæppe under armen og så er i eller klar til at komme ud i naturen og nyde godt af den friske luft og et hyggeligt måltid mens fuglene kvidrer. Picnic i skoven er et godt og sågar noget billiger alternativ til, at gå ud at spise på restaurant.

Drive in Bio

Savner du at komme i biografen? De almindelige biografer holder lukket, men er det ikke nu, at Drive in Bio virkelig kommer til sin ret? Der findes få Drive in Bio rundt om i landet og de fleste holder stadig åbent. Der bliver vist både nye og lidt ældre film. Så gang i mikroovnen derhjemme og lav en stor pose popcorn og kold sodavand, og så er i ellers klar til at køre en tur i Drive in Bio og se en underholdende film. Der er både forestillinger til voksne og børn.

Tag på slotsbesøg

Der findes et utal af flotte slotte med en spændende historie bag her i landet. Hvilken bedre anledning end sommerferie i Danmark til at opleve mange af disse slotte. At tage på slotsbesøg er oftest en gratis aktivitet og oplagt for hele familien. Gå tur i de flotte slotshaver og læs historien bag de forskellige slotte der alle har tjent et formål i gamle dage og nogle fortsat gør det i nyere tid.