Diverse nyheder

Vær god ved miljøet: gentænk din boligindretning

Med en truende klimakrise hængene over hovederne, er man efterhånden blevet nødt til at indse at vi må formindske vores brug af plastik og andre skadelige stoffer på alle områder af vores liv. Det gælder altså også boligindretning. I lang tid har vi været vant til at leve i en ’brug-og-smid-væk’ kultur, men nu må der altså nye boller på suppen hvis vi blot skal have den mindste chance for at redde kloden.

Man må derfor gentænke sit liv på alle områder, og se hvad man selv kan gøre for at være god ved miljøet. Når det kommer til boligindretning, må man derfor til at ændre sine vaner for at kunne bidrage til en mere bæredygtig udvikling.

Sig farvel til plastik og kunstige materialer

En af de helt store klimasyndere i dag er som bekendt plastik. Dette materiale lavet af olie hentet op fra undergrunden er på ingen måde miljøvenligt, og har siden sin opfindelse i det sidste århundrede kun bidraget til en forurening af planeten. Man må derfor til at ændre sine plastikvaner til noget mere bæredygtigt. Det gælder også i boligindretningen: tiden hvor man kunne slippe afsted med at købe billige plastikmøbler er ovre, og man bliver nødt til at se i øjnene at denne del af forbrugsfesten er ovre.

Sig i stedet goddag til mere bæredygtige materialer – fx boligindretning i træ. Når det er slut med plastik og andre skadelige stoffer, må man vende tilbage til genkendelige materialer så som træ i ens bolig. Boligindretning i træ er også virkeligt smart og rigtigt nordisk.

Boligindretning i træ – vælg miljøvenlige materialer

I stedet for plastik må man til at bruge træ som materiale i sin boligindretning. Træ er et materiale som har været på jorden nærmest siden tidernes morgen. I mange år har plastik været kutymen, men nu er det træ, som skal tilbage og have førstepladsen som det oplagte materiale. Træ er nemlig et bæredygtigt materiale, som ikke forurener vores planet på samme måde som plastik. Sørger man for at købe sine boligindretningsprodukter lavet i træ som er produceret på bæredygtig vis, har man allerede taget et stort skridt mod et mere bæredygtigt samfund.

’Brug-og-smid-væk’ kulturen skal stoppes

Det er ikke nok at erstatte sine plastikforbrugsvaner med træ. Nej, for at det virkelig skal kunne gøre en fordel for miljøet, må man gentænke hele den måde man forbruger på. Selvom man i mange år har været vant til ’brug-og-smid-væk’ kultuen, må man indse at den tid er ovre. Det er ikke forsvarligt at forbruge og forbruge og forbruge uden at tænke sig om. Det gælder også boligindretningen. I stedet for at købe for fornyelsens skyld, må man til at forbruge på en bedre måde. På en smartere måde.

Det gælder om at købe kvalitet over kvantitet, og at beholde det man køber i mange år. Man må derfor når man køber nye tilføjelser til sin boligindretning være bevidst om at det er en ting, som skal kunne holde i mange år. Skifter man fra plastik til træ, og fra ’forbrug’ til ’behold’, er man godt på vej i den grønne omstilling.