Diverse nyheder

Vejen til bedre søvn

Du kender det sikkert. Otte timers søvn hver nat. Men får du det? Hvis ikke, er du ikke den eneste der døjer med søvnløse nætter. Vil du ikke gerne slippe af med dine søvnproblemer, så du kan sove bedre og i flere timer? Med denne guide, finder du ud af hvad du selv kan gøre, for der findes en løsning på alt – også søvnløse nætter.

Find en topmadras, der passer til din seng

Først og fremmest skal du ligge godt. Det kræver nogle gange en spidskompetence at finde den rigtige seng, madras, topmadras, dyne og pude. En fordel er at gå på ”jagt”. Tag i samtlige senge butikker, find ud af hvilken seng du ligger godt i. Prøv gerne sengene med forskellige topmadrasser, inden du udvælger din drømmeseng. Hvis du ikke har nogle at dele natten med, og du er en voksen person, bør du minimum skaffe en seng og topmadras på 140×200. Og det giver sig selv, at hvis din seng måler 140×200, så skal din topmadras også være 140×200. Som voksen, fylder man mere end børn, og enkelt senge kan godt blive for små når man sover, især hvis man er urolig om natten.

Hvilken topmadras bør du vælge?

Det er dejligt, at man bliver klogere inden for alle områder. Dette gælder selvfølgelig også indenfor bedre og mere søvn. Forskerne anbefaler en god og tyk topmadras, gerne lavet af memory skum eller latex. Denne type topmadrasser tilpasser sig efter din krop og sovestilling, hvilket gør din søvn bedre. På denne måde får du mulighed for at sove længere tid om natten, og være mere udhvilet om morgenen.

Gode råd til bedre og mere søvn

Her kommer lidt tips og tricks til mere rolig søvn. En søvn der kan hjælpe dig med at være mere frisk og udhvilet.

  • Er du kaffedrikker, bør du ikke drikke kaffe efter klokken 18.00
  • Drik grøn the og en masse vand i løbet af dagen. Dog ikke efter klokken 18.00 så kan du risikere du skal på toilettet flere gange. Det ødelægger din nattesøvn.
  • Giv dine ben og fødder en let massage hver aften. Anvend gerne massageapparater hvis det er nødvendigt.
  • Sørg for at ligge rigtigt i din seng
  • Anvend en god topmadras, dyne og pude der er tilpasset dig og din krop
  • Soveværelsetemperaturen må ikke være for høj
  • Hav gerne grønne planter omkring dit hoved – f.eks. på dit natbord
  • Luft godt og meget ud, jævnligt.
  • Urolig i kroppen når du kommer i seng? Lær dig selv at meditere
  • Sluk alt hvad der hedder telefon, IPad og computer inden sengetid.

Ved at anvende søvneksperternes råd og vejledning er du godt på vej til en bedre søvn. En god nattesøvn, er alfa omega for at have det godt. Hvis ikke du får spist rigtigt, motioneret eller på anden vis være aktiv i løbet af dagen og en god nattesøvn, vil du til sidst ikke kunne hænge sammen.

Hold døgnrytmen

En anden vigtig ting, der kan hjælpe dig på vej, er den samme døgnrytme hver dag. Dette er også gældende i weekenderne. Lær dig selv at gå i seng senest klokken 21.30 og stå op klokken 5.30 som eksempel.