Handel

Oplevelsesgaver er blevet den mest populære julegave

Det bliver mere og mere populært at give oplevelsesgaver i julegave. Vi rejser mere og mere, og oplevelser er blevet meget betydningsfulde. Det er ofte svært at finde gaver til andre, som man ved vil falde godt i modtagerens smag. Til gengæld elsker de fleste gode oplevelser og rejser.

Oplevelsesgaver er ikke en materiel genstand, man kan have stående i reolen, men til gengæld kan der i stedet stå et personligt billede, som symbolisere mindet om en fantastisk oplevelse. Oplevelsesgaver kan være mange og meget forskellige og i vidt forskellige prislejer.

Eksempler på forskellige oplevelsesgaver i forskellige prisklasser

En oplevelsesgave kunne f.eks. lyde på to billetter til biografen, hvor modtageren kan tage en ven eller kæresten med i biffen til en hyggelig aften. Der kunne også være tale om et gavekort til en fin restaurant, hvor eksempelvis forældreparret kan nyde noget voksen tid og alene tid, hvor parforholdet og romantikken er i centrum.

Kravler vi lidt længere op ad prisstigen, kan man eksempelvis give oplevelsesgaver i form af et hotelophold. Det kan både være i Danmark men også i udlandet, alt efter om modtageren elsker at rejse udenlandsk. Oplevelsesgaver giver på en eller anden måde noget andet end materielle gaver.

Derfor kan oplevelsesgaver give noget, som andre gaver ikke giver

Giver du f. eks. En trøje i gave, vil den blive smidt ud på et tidspunkt, når den er kommet til at se slidt og træls ud. Giver du pynteting, kan du risikere, at modtageren efter en rum tid bliver træt af at kigge på det. Derefter bliver det måske udskiftet med andre pyntegenstande. Giver du i stedet en oplevelsesgave, kan du være sikker på, at modtageren beholder minderne fra oplevelsen resten af livet.

Oplevelser skaber ofte også større glæde end materielle gaver, da oplevelser er indbegrebet i hygge, spænding og nye spændende indtryk og oplevelser. Tænk f. eks. på en lille min ferie ala et 2-personers weekend ophold på et hotel, hvor modtagerne kan nyde hinanden og koble af fra den stressede hverdag.

Nye oplevelser giver en eller anden form for fornyet energi. Modtageren vil højst sandsynligt blive meget glad for en oplevelsesgave, uanset hvor stor gaven er. Bare det faktum, at den kan nydes sammen med dem, som vedkommende holder af og gerne vil dele nogle gode oplevelser sammen med. Tøv derfor ikke med at give en oplevelse i gave frem for en genstand, du ikke er sikker på, at modtageren vil blive glad for.

Kilde: https://oplevelsesgaverforalle.dk/