2020 bød på corona, rejserestriktioner og nedlukninger, og det var noget, der i den grad tvang folk til at ændre deres vanlige adfærd og tænke i nye baner.
Vandreferier, campungture, cykelferier og andre lignende ferieformer blev populære, og det blev almindeligt at tilbringe sine nætter i et telt.
Faktisk blev indenrigsferier så populære, at undersøgelser viser, at en stor del af danskerne vil ændre deres rejsevaner i fremtiden, hvilket kommer til at betyde flere teltture og mere ferie i den danske natur.
Men det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilket telt man vælger, hvis man bruger det ofte – så her kommer nogle elementer, man bør overveje, før man køber sit næste telt.
Kvalitet er vigtig
Som med det meste andet gælder det om at købe kvalitetsting, så man ikke hele tiden står og skal kassere det, man har fået fat i, fordi det er gået i stykker efter to timers brug.
Det gælder i sandhed også, når man skal ud og købe telt, for det dur eksempelvis ikke, at man får prakket et utæt, tungt og grimt telt på af en lumsk sælger, som bagefter fryder sig i det skjulte over den uopmærksomme kunde.
De fleste forbrugere vil hellere købe ét godt produkt end fem dårlige, og derfor skal man huske at gøre sit forarbejde, inden man træffer sin endelige beslutning, når der skal handles telt.
Tænk over formålet
Som et led i forarbejdet bør man tænke over det formål, man har ved at købe et godt telt.
Skal det eksempelvis bruges i de koldeste vintermåneder, kan der være et hensyn, der skal tages til at holde kulden ude, men skal man hovedsageligt benytte teltet som mobilt hjem på en cykelferie, skal fokus ligge et andet sted.
Netop på cykel- eller vandreferier kan det være en stor fordel med et telt, der er nemt og hurtigt at sætte op, og den type telte fås ikke bedre end de oppustelige af slagsen.
Efter en hård dag med fysisk aktivitet og udmattede ben er det en luksus uden lige, hvis man ikke behøver at anstrenge sig for at slå teltet op.
Hvor mange skal afsted?
Coronaen bevirkede i stor stil, at danskerne i 2020 holdt sommerferie rundt om i Danmark, fordi det som bekendt var en vanskelig affære at rejse til udlandet.
Det har efterladt store familier og andre større grupper i Danmark, og det samme kan ske i 2021.
Før man køber et ordentligt telt, bør man således sørge for at vide præcis, hvor mange mennesker, der skal kunne være i det.
Et to- eller tremandstelt er det mest almindelige, men skal man afsted med sin ægtefælle og fire børn, er det i sagens natur ikke stort nok.
Man bør derfor afklare på forhånd, om teltet skal bruges til én, to eller flere personer, før man køber det i god kvalitet, for det er sure penge at spendere, hvis teltet ikke kan bruges, fordi man ikke var klar over, hvor mange der skulle kunne være i det.