Handel

Salget af elcykler stiger og stiger

Engang var det kun rugbrødsmotoren, der skulle bruges til at føre cyklen frem. Sådan er det dog ikke længere. De første moderne elcykler kom på markedet i 1992, men der skulle gå en del år før øjnene for alvor blev åbnet for mulighederne ved dette transportmiddel. En af Danmarks største cykelhandlere melder om en stigning i salget af elcykler på 26 procent fra 2015 til 2016, og denne stigning forventes at fortsætte med den globale urbanisering.

Hvem køber elcyklerne?

Tidligere var det stort set kun ældre mennesker, der købte og brugte elcykler, men sådan er det ikke længere. Flere yngre mennesker, herunder særligt kvinder, investerer i dag i en elcykel som et alternativ til et motorkøretøj eller bil nummer to. Og det kan godt være et klogt træk, for der er nemlig mange fordele ved dette transportmiddel, som alle er med til at gøre det til en attraktiv investering.

Fordelene ved elcykler

Mange cyklister har en grænse, der ligger på omkring 5-8 km, for hvor langt de vil cykle til og fra arbejde på en traditionel cykel. Med en elcykel øges den afstand betydeligt, da man kan komme rimelig hurtigt afsted uden at komme til at kampsvede.

Kom hurtigt frem

Det er flere gange blevet påvist, at elcyklen er den letteste, og ofte også hurtigste, måde at komme fra A til B i morgentrafikken, hvor bilerne holder stille i lange køer. Man kan uden problemer overhale bilerne, når man kører på cykelstien, ligesom man op ad bakkerne ofte kan få lov at overhale et par cyklister.

Bliv sundere og skån miljøet

Der er naturligvis også en sundhedsmæssig fordel ved at tage cyklen frem for bilen – også selvom man får hjælp af en motor. Man får givetvis mere motion end på en biltur, og det kan være med til at forbedre ens kondition. Desuden udleder man nærmest intet CO2, sammenlignet med hvis man tager bilen, og dermed er man også med til at beskytte miljøet.

Spar penge

Foruden de ovennævnte fordele er der naturligvis også det faktum, at man kan spare penge ved at køre på en elcykel frem for at købe en bil. En elcykel er ikke dyr i forsikring, der er ikke nogen dyre afgifter, og den sluger ikke en masse brændstof. Flere arbejdspladser er endda begyndt at etablere opladestationer til batterierne, så deres medarbejdere kan køre hjem på et fuldt opladet batteri og dermed sparer penge på opladningen hjemme.

Kilde: https://elcykelinfo.dk/